Kobe Bryants tragiske dødsfald har ramt hele sportsverdenen som et kæmpe chok.

Og nu sætter den tidligere holdkammerat Shaquille O'Neal ord på den frygtelige nyhed om vennens død på sin Instagram-profil.

'Ingen ord kan beskrive smerten, som jeg gennemgår lige nu. At miste min ven, min bror, min partner, som jeg vandt mesterskaber med,' står der blandet andet i opslaget. (Du kan se opslaget nederst i artiklen)

De to tidligere holdkammerater nåede at spille sammen i Los Angeles Lakers i hele otte sæsoner fra 1996 til 2004.

Shaquille O' Neal (tv.) spillede sammen med Kobe Bryant i Los Angeles Lakers fra 1996 til 2004.
Shaquille O' Neal (tv.) spillede sammen med Kobe Bryant i Los Angeles Lakers fra 1996 til 2004. Foto: FREDERICK M. BROWN
Vis mere

Her formåede den dynamiske duo at vinde tre mesterskaber i træk fra 2000 til 2002.

Shaquille O'Neal skriver ligeledes i opslaget, hvor meget han kommer til at savne sin tidligere holdkammerat.

'Jeg elsker dig, og du vil blive savnet. Jeg kondolerer til hele Bryant-familien og familierne til de andre passagerer, der var om bord. Jeg har det forfærdeligt lige nu,' slutter basketball-ikonet af.

Shaquille O'Neal er ikke den eneste superstjerne, der har været ude og begræde Kobe Bryants dødsfald. Også NFL-stjernen Tom Brady, rapperen Drake og den amerikanske præsident, Donald Trump, har kommenteret den frygtelige nyhed.

Shaquille O' Neal spillede sammen med Kobe Bryant i Los Angeles Lakers fra 1996 til 2004.
Shaquille O' Neal spillede sammen med Kobe Bryant i Los Angeles Lakers fra 1996 til 2004. Foto: FRANCIS SPECKER
Vis mere

Søndag aften kom det frem, at Kobe Bryant er blevet dræbt i en helikopterulykke i Calabasas, Los Angeles.

I alt blev ni personer dræbt i helikopterstyrtet søndag morgen amerikansk tid, og flere medier skriver lige nu, at én af dem var Kobe Bryants 13-årige datter, Gianna Maria. I første omgang lød den officielle melding ellers på, at det drejede sig om fem personer og ikke ni i alt.

I sin aktive basketballkarriere spillede Kobe Bryant kun for Los Angeles Lakers, som han vandt fem mesterskaber med, inden han stoppede karrieren i april 2016.

Kobe Bryant blev blot 41 år gammel.