Den tidligere basketballspiller Kobe Bryant er blevet dræbt i en helikopterulykke.

Det skriver TMZ, der har fået den tragiske nyhed bekræftet. Også de lokale myndigheder bekræfter nyheden.

'Vi er triste over at måtte meddele, at Kobe Bryant og fire andre er blevet dræbt i et helikopterstyrt i Calabasas'.

Kobe Bryant blev blot 41 år gammel.

Helikopteren styrtede i Calabasas i Los Angeles tidligt søndag morgen, og foruden Kobe Bryant var flere andre personer om bord på den private helikopter, da den styrtede ned og brød i brand. Efterfølgende lykkedes det for redningsholdet at få slukket branden, og de arbejder nu på at redde noget bevismateriale. Det skriver NBC News.

Det lokale politi LA County Sheriff's Department bekræfter, at helikopteren er styrtet ned, og at alle ni personer ombord omkom. I første omgang lød den officielle melding ellers på, at det drejede sig om fem personer og ikke ni i alt.

Ifølge TMZ var det Kobe Bryants private helikopter, de var ude at flyve med. En helikopter, han jævnligt brugte, når han skulle rejse - også da han stadig spillede.

Mediet skriver, at Kobe Bryants kone, Vanessa Bryant, ikke var med om bord på helikopteren. De to blev gift i 2001 efter at have mødt hinanden i 1999.

Kobe Bryant efterlader sig foruden konen Vanessa fire døtre - Gianna, Natalia, Bianca og nyfødte Capri. Hun blev født i juni sidste år.

I sin aktive basketballkarriere spillede han kun for Los Angeles Lakers, som han vandt fem mesterskaber med, inden han stoppede karrieren tilbage i april 2016. Han betegnes som en af de største i NBA-historien.

Det frygtelige styrt kommer dagen efter, Kobe Bryant blev overgået af LeBron James på NBA's all-time scoringsliste. Og efter præstationen fik Kobe Bryant flotte ord med på vejen.

»Kobe er en legende, det er helt sikkert,« sagde LeBron James.

Politiet undersøger lige nu, hvad der skete, og hvad der fik helikopteren til at styrte ned. Det begyndte efter styrtet at forlyde, at også Rick Fox var med ombord. Det afviser den tidligere Lakers-spillers advokat overfor TMZ.