Forestil dig, at du hele tiden er i numsehøjde blandt tusindvis af mennesker på en stor musikfestival.

Det er ikke ved alle koncerterne, at du overhovedet kan se idolerne på scenen.

Måske kan du heller ikke komme rundt på hele pladsen – i hvert fald ikke, hvis der er mudder.

Det lyder lidt irriterende, ikke? Men det er virkeligheden for 25-årige aarhusianske Marie Holm Laursen.

Alligevel vender hun tilbage til de danske festivaler år efter år – for selvom hun har knogleskørhed og sidder i kørestol, skal det ikke afholde hende fra at leve et helt almindeligt ungdomsliv.

»Det handler om, hvor meget glæde jeg henter ved det. Det er noget, jeg lever højt på længe, og det er afgørende i min situation,« fortæller hun.

Hun blev kendt som pigen med knogler af glas, da hun medvirkede i en TV 2-dokumentar, og siden er hun gået under navnet 'RulleMarie'.

Marie Holm Laursens sygdom gør, at hun nemt brækker sine knogler. Og risikoen for det tidobles stort set hver sommer, når hun ruller af sted mod fest, farver, musik – og ikke mindst alkohol.

»Jeg var til Tinderbox Festival et år, hvor en fuld mand ville give mig en highfive, og så brækkede jeg armen. Det var overhovedet ikke fedt.«

»Hver gang jeg er til festival eller blandt fulde mennesker, er der en risiko for, at jeg brækker knogler: Men det er en risiko, jeg må tage med,« slår hun fast.

I år skal hun på NorthSide Festival igen i starten af juni – det er tredje gang, at hun ruller mod den aarhusianske musikfestival med sine veninder.

»Jeg glæder mig mest til musikken og festivalstemningen, som bare er noget af det fedeste at være en del af.«

»Gi' en øl – få en tur bag på min miniracer,« står der på et papskilt, som 'RulleMarie' flere gange har brugt på festivaler. Folk er nemlig vilde med at få en tur på kørestolen.
»Gi' en øl – få en tur bag på min miniracer,« står der på et papskilt, som 'RulleMarie' flere gange har brugt på festivaler. Folk er nemlig vilde med at få en tur på kørestolen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Men det er ikke problemfrit for 'RulleMarie' at leve et almindeligt ungdomsliv og tage på festival. Faktisk indebærer det en række udfordringer.

Først og fremmest er der risiko for, at kørestolen løber tør for strøm, når hun er ude til langt ud på natten.

Hvis det regner, er det endnu værre – så kører hun fast og skal skubbes fri af mudderet.

»For mig er det indbegrebet af festival, at det også er lidt bøvlet. Men jeg oplever heldigvis altid, at folk gerne vil hjælpe,« forklarer hun og fortsætter:

»Til NorthSide stiller jeg mig sjældent midt i mængden, fordi jeg skal være sikker på, hvad jeg har på siderne af mig. Når folk omkring mig også er fulde, så er risikoen for, at de vælter rundt, også stor. Og hvis det bliver mørkt, og jeg er i numsehøjde, så er det ikke altid, at folk ser mig.«

Hun kalder det en balance mellem at leve sit liv og have det sjovt – og samtidig undgå at brække knogler.

Det er noget, hun har prøvet mange gange – faktisk omkring 500 gange, mener hendes læge. I december var det begge ben og den ene arm, der brækkede samtidig under en julefrokost.

Heldigvis har hun både en hjælper og gode veninder omkring sig, når hun skal feste. Og så gør det næsten ikke noget, at hun faktisk ikke engang kan se, hvad der foregår oppe på scenen.

»Folk er jo langt højere end mig, men det har jeg vænnet mig til, det er en del af det. Jeg kan stadig høre musikken og være blandt mine veninder.«

Kørestolen kan hun egentlig godt hæve, men det gør den mere vakkelvorn og usikker. Handicappodierne er hun heller ikke vild med, for der kan hun ikke være sammen med sine veninder.

»Når det gælder festivaler, så synes jeg ikke altid, at de gør nok. Tilgængeligheden og at kunne komme rundt gør sygt meget, og jeg er ikke den eneste – der er en god slat af os, der sidder i kørestol,« forklarer hun.

På sin hjemmeside gør NorthSide Festival også opmærksom på, at pladsen primært er dækket af græs, så det kan være svært for kørestolsbrugere at komme rundt. Desuden kan de ikke garantere, at der ikke vil være våde områder med mudder.

Men heller ikke frygten for at køre fast i mudderet skal stoppe Marie Holm Laursen.

Hun har indtil videre to NorthSide-festivaler på cv'et, fire ture på Smukfest og en enkelt gang på Tinderbox. Og hun har ingen planer om at stoppe.

Vi sætter 10x2 partoutbilletter til Tomorrow Festival a 374 kr. på højkant til tre heldige B.T.-læsere. For at deltage i konkurrencen skal du svare på spørgsmålet herunder og give B.T. lov til at sende dig en mail, når der er nye spændende aktiviteter, tilbud og konkurrencer. Du kan læse konkurrencebetingelserne her.