Østjyllands Politi har netop offentliggjort en afgørende overvågningsvideo i jagten på gerningsmanden, der skuddræbte 21-årige Søren Koch natten til 8. marts i Viby J.

På videoen, som torsdag er blevet afspillet på et pressemøde på politigården i Aarhus fra deres situations- og operationscenter, ser man en mand, der affyrer flere skud omkring krydset, hvor Søren Koch blev fundet dræbt.

Netop den mand, mener politiet, er gerningsmanden, lyder det på pressemødet, som B.T. deltager i.

»Vi har behov for, at de, som måtte genkende den formodede gerningsmand, der affyrer skud, retter henvendelse til politiet,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen på pressemødet.

Overvågningsvideoen er optaget omkring klokken 00.53 natten til 8. marts. Knap 20 minutter senere, klokken 01.11, blev Søren Koch fundet skudt i sin bil.

Da han bliver ramt af skud, er han på vej mod krydset, fortæller politiinspektøren.

Indtil videre er ingen blevet anholdt i sagen.

På pressemødet forsikrer politiinspektøren om, at Søren Koch var et uskyldigt offer.

»Der er tale om en almindelig, ung dansk mand, som ingen relationer har til det kriminelle miljø eller bandemiljøet,« slår Brian Voss Olsen fast.

»Han var på vej hjem efter en lang dags arbejde, da han blev ramt af skud. Det er en frygtelig, tragisk hændelse.«

Videoen, som politiet nu har valgt at dele med offentligheden, fordi de ikke mener, det vil gå ud over deres efterforskning, viser en mand i lyst tøj, der affyrer tre skud.

To af dem i den retning, som Søren Koch angiveligt kom kørende fra.

Politiet pointerer, at man måske kan genkende mandens gangart og statur.

Brian Voss Olsen oplyser desuden på pressemødet, at det ikke er al videomateriale, de vil dele med offentligheden, af hensyn til de pårørende.

Det drejer sig blandt andet om en video, hvor man ser Søren Koch komme kørende mod krydset sydfra.

Der skulle desuden være en medgerningsmand i den bil, som man ser den formodede gerningsmand løbe ved siden af, mens han skyder. Det er den samme bil, som kort efter drabet blev fundet sat i brand.

Bilen var stjålet få dage før, og den havde fået monteret stjålne nummerplader.

»Et af de motiver, som vi arbejder ud fra, er, at der er tale om en konflikt mellem to grupperinger i henholdsvis Rosenhøjområdet og Brabrand,« forklarer politiinspektøren.

Har I nogen ide om, hvem det er, som skulle have været mål for skyderierne, hvis det ikke var ofret? Spørger B.T.s reporter til pressemødet.

»Det vil vi gerne have lov at holde for os selv,« lyder det fra Brian Voss Olsen.

Under pressemødet takkede politiet også offentligheden, både firmaer og private i området, for deres hjælp med videomateriale.

Politiet efterspørger fortsat at tale med vidner, særligt de fem bilister, der kørte gennem krydset lige før og efter gerningstidspunktet.

Søren Kochs mor har hængt et rørende brev til sin søn på drabsstedet.
Søren Kochs mor har hængt et rørende brev til sin søn på drabsstedet.
Vis mere

Mandag i denne uge delte familien til Søren Koch rørende beskeder på drabsstedet, som tydeligt vidnede om den store sorg, der stadig fylder to måneder efter drabsnatten.

»Søren, min dreng. Mor savner dig så meget. Mit hjerte græder,« står der i et brev, som hænger på et elskab ved krydset, hvor han blev skudt.