Lyt til artiklen

Østjyllands Politi efterlyser nu førerne eller passagerne i fem konkrete biler, som ses på videoovervågningen natten til den 8. marts i det kryds i Viby, hvor 21-årige Søren Koch blev skuddræbt.

Et drab, som efter al sandsynlighed skete, fordi den 21-årige var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Alt i politiets efterforskning peger på, at han var et tilfældigt offer.

»Vores konklusion er, at den 21-årige var en sagesløs ung mand, som absolut ingen forbindelse har haft til det kriminelle miljø eller bandemiljøet.«

»Han var alene i sin bil og på vej hjem, da han af ukendte årsager blev ramt af skud og på tragisk vis afgik ved døden,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Siden den 21-årige blev fundet dræbt i sin bil har Østjyllands Politi efterforsket sagen intensivt og har blandt andet kigget mange timers overvågning igennem.

Derfor efterlyser politiet personerne i fem biler, der ses køre i krydset Ringvej Syd/Søndervangs Allé i Viby kort efter klokken 00.50 natten til den tirsdag 8. marts.

De vidner, der efterlyses:

  • Omkring klokken 00.53 kører en lille hvid bil af ukendt mærke ad Søndervangs Allé i nordlig retning. Bilen kører ligeud i krydset Søndervangs Alle/ Ringvej Syd og fortsætter ad Søndervangs Alle. (Rød pil på kortet herunder)
  • Cirka samme tid kører en lille grå bil (muligvis Kia Picanto eller Fiat Panda) med tågelygterne tændt ad Søndervangs Allé i nordlig retning og svinger i krydset Søndervangs Alle/Ringvej syd til venstre ad Ringvej Syd. (Blå pil kortet herunder)
  • Cirka samme tid kører et køretøj af ukendt størrelse og farve med høj hastighed ad Ringvej syd i østlig retning og igennem krydset Søndervangs Alle/Ringvej Syd. (Sort pil på kortet herunder)
  • Kort før klokken 00.54 kører et køretøj af ukendt størrelse og farve ad Ringvej Syd og svinger til venstre i krydset Søndervangs Alle/Ringvej Syd, hvor den er ved at kollidere med det køretøj politiet har fremsat billeder af i pressen. (Grøn pil på kortet herunder)
  • Cirka samme tid kører et køretøj af ukendt størrelse og farve ad Søndervangs Allé i nordlig retning og svinger i krydset Søndervangs Alle/Ringvej syd til venstre ad Ringvej Syd. (Blå pil på kortet herunder)

Foto: Østjyllands Politi
Vis mere

Du skal ringe til Østjyllands Politi på 114, hvis du befandt du dig i en af bilerne.

»Vi vurderer, at personerne i de fem konkrete biler potentielt kan være vigtige vidner, og derfor vil vi meget gerne i kontakt dem. Samtidigt vil jeg gerne sende en stor tak til de mange borgere, der allerede har henvendt sig med tips, observationer og videoovervågning. Det har været en stor hjælp, » siger Brian Voss Olsen.

I sidste uge satte familien for første gang ord på den tragiske hændelse.

'Kære samfund, kære verden. I sidste uge mistede vi vores Søren. Søren blev fundet skuddræbt i sin bil natten til tirsdag 8. marts i 8260 Viby J. Alle skal vide, at Søren ingen relationer til miljøer med våben har!',

Sådan lød blandt andet i et rørende Facebook-opslag, som B.T. har fået tilladelse til at bringe citater fra.

Søren Koch havde sin daglige gang på VIA University College i Aarhus, hvor han netop var startet på uddannelsen som bygningskonstruktør.

Der er endnu ingen anholdte i sagen.