Bente Naundrup glemmer aldrig den oktoberdag i 2005, hvor hendes liv blev vendt på hovedet.

Hun tilgiver heller aldrig den mand, der med en hensynsløs kørsel – og med hash i blodet – sendte hendes uskyldige søn Kasper i døden.

Og så tilgiver hun især aldrig ikke den danske stat og det danske retssystem for kun at idømme drabsmanden 14 måneders fængsel.

Derfor var der også glæde at spore, da B.T. i dag fangede Bente over telefonen og kunne fortælle hende om den nye aftale, der er blevet indgået på Christiansborg.

Bente Naundrup mistede i 2005 sin elskede søn Kasper. Siden har hun været rystet over dommen til den gerningsmand, der kørte Kasper i døden.
Bente Naundrup mistede i 2005 sin elskede søn Kasper. Siden har hun været rystet over dommen til den gerningsmand, der kørte Kasper i døden. Foto: Michael Nørgaard
Vis mere

Den indebærer nemlig, at vanvidskørsel, der koster menneskeliv, fremover vil give en straf, der er to og en halv gang gang højere.

Med andre ord: Får en vanvidsbilist i dag to års fængsel, vil vedkommende med den nye lov få en dom på fem års fængsel.

»Det er absolut positivt. Endelig sker der noget. Det er bare ærgerligt, at der skulle gå så lang tid, og at så mange menneskeliv skulle gå tabt,« siger Bente Naundrup.

Den nye lov ville give Kaspers drabsmand en fængselsdom på tre år og seks måneder i stedet for ét år og to måneder.

»Det er bedre, men det er stadig ikke nok, synes jeg,« siger Bente.

Charlotte Philbert Michelsen stemmer i.

Hun var mor til den altid smilende Ida Philbert Vangsø Ottzen på 21 år, der en majdag i 2018 blev torpederet af en bilist, som kørte over for rødt ved et kryds i Aarhus-forstaden Brabrand.

Bilisten blev dømt for uagtsomt manddrab, men kunne nøjes med én måneds fængsel.

»Den nye aftale er godt, og den er ét skridt på vejen, men …,« siger Charlotte og tager sig en dyb indånding:

»Det ville betyde, at Idas drabsmand gik fra én måned til to og en halv måned. Er det nok? Langtfra.«

Charlotte mener derfor, at man også bør se mere på, hvordan straffene bliver udmålt, og hvad man vurderer som 'skærpende' omstændigheder.

»Idas drabsmand havde flere tidligere forseelser som bilist, men det blev ikke vurderet som en skærpende omstændighed. Så man skal altså kigge mere på, hvad vanvidsbilisme er,« siger hun.