Da hun sidste sommer lå i hospitalssengen, havde hun smerter og var bange. Rigtig bange. Helt ind i knoglerne. Hvad med børnene? spurgte hun sig selv. Med forretningen? Med fremtiden?

»Men der gik ikke længe, før jeg tænkte: 'Hvad er det gode ved det her?'. Og så kom det til mig,« siger Katerina Pitzner.

Så smiler hun. Ryster på hovedet af sig selv. Hvorfor, vender vi tilbage til.

Lige nu kan du hver fredag møde den 52-årige diamantdronning på dansegulvet i 'Vild med dans'.

Men det er dét med at lytte til sin indre stemme, der repræsenterer et af de vigtigste vendepunkter i hendes liv. Nemlig da hun sprang ud som spirituel og clairvoyant.

»Jeg var hunderæd for, at mine kunder ville løbe skrigende væk,« indrømmer den succesfulde forretningskvinde, som i årtier holdt sine særlige evner skjult for offentligheden.

Siden hun var en lille pige, har Katerina Pitzner ført samtaler med ham, hun kalder gud.
Siden hun var en lille pige, har Katerina Pitzner ført samtaler med ham, hun kalder gud. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

Hendes egne tidligste minder om evnerne stammer tilbage fra barndommen, hvor hun havde lange daglige samtaler med ham, hun kalder gud.

Ikke én med stort hvidt skæg, men en universel intelligens. Ham spurgte hun om alt det, hun ikke forstod. Og fik svar.

Men ofte kom viden også bare til hende. Sådan ud af det blå.

Som nu at forældrene til hendes bedste veninde i folkeskolen skulle skilles.

'Hvordan har du det med det? Er du ked af det?' spurgte Katerina, da de to piger sad i køkkenet efter skole og spiste en spegepølsemad.

'Du er åndssvag. Mine forældre skal da ikke skilles,' lød venindens vrede reaktion.

»Så gik der nogle måneder, og så kom hun og fortalte, at forældrene skulle skilles. Hvor jeg ved det fra, ved jeg ikke. Jeg ved det bare,« forklarer Katerina Pitzner om sine særlige evner, som du i videoen herover kan høre meget mere om.

Barndomsbillede af Katerina Pitzner med forældrene Axel og Marianne og broderen Mikkel.
Barndomsbillede af Katerina Pitzner med forældrene Axel og Marianne og broderen Mikkel. Foto: Erik Holmberg
Vis mere

Men i de år var de ikke helt uproblematiske.

»Jeg voksede op med en følelse af, at jeg sgu nok var lidt mærkelig,« siger Katerina Pitzner, som voksede op på en gård og fandt tryghed hos dyrene.

Dem kunne hun også tale med, og de kunne tale tilbage til hende, forklarer Katerina Pitzner. I de svære år var de hendes bedste venner.

»Følelsen af at være mærkelig gjorde nok, at min kontakt til dyrene og til gud voksede. For de kunne forstå mig,« siger Pitzner, der stadig i dag kan tale med dyrene.

Dengang stod kanalen til den spirituelle verden altid åben. Og det var først, da hun år senere valgte at tage en clairvoyant-uddannelse, at hun lærte at tænde og slukke for kontakten. At dosere den viden, der tilflød hende.

Men altså en viden, hun længe skjulte for alle andre end de nærmeste.

»Jeg havde følt, at det nok var meget smart at gemme det spirituelle af vejen. For hvis du er diamanthandler, kan det godt være lovlig langhåret. Det fortalte jeg i hvert fald mig selv.«

»Jeg ville jo gerne opfattes som professionel, kompetent og seriøs. Og det kunne jeg ikke se var kompatibelt med at være spirituel og clairvoyant. Så udadtil udelukkede jeg det helt,« fortæller Katerina Pitzner.

Vendepunktet kom for otte år siden.

»Jeg kunne mærke, at jeg følte mig som en fake i mit eget liv. At jeg ikke var helt autentisk i mit liv, ikke stod op for mig selv, som den jeg var og er,« siger hun.

Som den diamantdronning hun er, har Katerina Pitzner meget passende kontor på et slot.
Som den diamantdronning hun er, har Katerina Pitzner meget passende kontor på et slot. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

Katerina Pitzner sidder på sit kontor. Som den diamantdronning hun er, ligger det meget passende på et slot.

Om halsen funkler hendes signatur-smykke Infinity. I skabet bag hende står tre prestigefyldte Gazelle-priser.

Dem vandt hun i 2019, 2020 og 2021. Efter at hun sprang ud. Efter at hun besluttede, at tiden var inde til at vise hele sit jeg.

Springbrættet blev bogen 'Sjælens begær', som udkom i 2017, og som forenede de to sider af hende.

»Jeg var selvfølgelig bange og nervøs for, at folk skulle tænke: 'Nu er det da stukket helt af for hende'. Men ved du hvad?« siger Katerina Pitzner og læner sig ind over bordet.

»Jeg kan love dig for, at jeg også havde nået et punkt i mit liv, hvor jeg tænkte, at hvis folk ikke kan tåle det, so be it. Så må de købe deres sten et andet sted.«

Hun læner sig veltilfreds tilbage. For ikke én eneste løb skrigende væk. Tværtimod.

Katerina Pitzner på dansegulvet med sin makker Morten Kjeldgaard.
Katerina Pitzner på dansegulvet med sin makker Morten Kjeldgaard. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Spørger man hende, hvordan hun praktiserer det i daglige, skal hun lede efter ordene. For der er ikke noget rituelt over det. Mere at fokusere på nuet og lytte til den indre stemme, der guider og rådgiver hende. Og giver hende tryghed.

»En slags avanceret mavefornemmelse,« beskriver hun.

Og dermed er vi tilbage ved indledningen.

For ligesom de spirituelle energier hjalp Katerina Pitzner de to gange, hun har været ramt af hudkræft, gjorde de det også, da hun sidste sommer 2021 troede, at hun var ramt af sklerose. Og lå bange og med smerter i hospitalsengen.

Der tappede hun ind i dén verden. Spurgte, hvad det gode var ved, at hun havde fået sådan en diagnose. Og fik et svar.

»At jeg ikke behøver arbejde så meget. Men det er jo lidt sindssygt, at jeg skulle blive lagt så meget ned for at få styr på mine prioriteringer.«

»Jeg vil gerne stå ved noget, der er lidt kontroversielt,« tilføjer hun så med intensitet i blikket.

»Jeg frygter ikke døden, for jeg ved, at der ikke er noget at være bange for. Og det er helt klart på grund af min spiritualitet.«

»Man kan komme ud i situationer, som normalt ville være ganske forfærdelige at stå i, men når det ikke næres af en dødsangst, så er tingene nemmere,« forklarer Katerina Pitzner.

Som i øvrigt – viste det sig – slet ikke havde sklerose. To prøver var angivelig blevet forbyttet.

Da Katerina Pitzner besluttede at 'springe ud' som clairvoyant, vidste hun, at det måtte briste eller bære i forhold til forretningen.
Da Katerina Pitzner besluttede at 'springe ud' som clairvoyant, vidste hun, at det måtte briste eller bære i forhold til forretningen. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

Men der havde hun truffet sit valg. Om at skrue ned for arbejdsblusset.

»Jeg lovede mig selv, at det skulle få en betydning. Og det har det gjort,« smiler hun.

»Jeg ved, at det kommer til at koste på bundlinjen, men til gengæld har jeg vundet min frihed. Jeg kan trække vejret igen. Og danse rundt.«