Kræft. Nethindeløsning. Og en ny hofte.

73-årige Karsten Rees helbred har skrantet de sidste par år. Det får nu milliardæren til at gå alternative veje.

»I starten af januar skal jeg til USA og have noget behandling. Det er faktisk lidt hemmeligt,« siger Karsten Ree spøgefuldt, da B.T. fanger ham over telefonen.

Den tidligere realitystjerne vil dog gerne løfte lidt af sløret for, at behandlingerne kommer til at finde sted på en klinik i Los Angeles og tager tre uger.

»Det er nogle alternative behandlinger, som ikke er godkendt her i Danmark. Jeg får et generelt helbredsløft, som gerne skulle give mig lidt mere energi og overskud i hverdagen.«

Ny hofte - igen

Men før Karsten Ree tager over på den anden side af kloden for at gennemgå en alternativ behandling, skal han igennem endnu en operation hjemme i Danmark.

»Jeg skal have en ny hofte. Lige nu kan jeg næsten ikke gå op ad en trappe,« siger han.

Sidste forår måtte milliardæren få indopereret en ny hofte i venstre side efter at have lidt af smerter i både ryggen og hoften. Denne gang er det den højre, den er gal med.

Arkivfoto. Milliardæren Karsten Ree sammen med sin hustru, Janni Ree på sin yacht i Rungsted Havn.
Arkivfoto. Milliardæren Karsten Ree sammen med sin hustru, Janni Ree på sin yacht i Rungsted Havn. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

I 2015 blev Karsten Ree ramt af kræft i blæren og måtte igennem et længere behandlingsforløb på Herlev Hospital.

Sløret syn

Siden har han været hårdt ramt af sygdom. For blot to uger siden måtte den tidligere ejer af 'Den Blå Avis' igennem en hasteoperation på Glostrup Hospital for nethindeløsning i sit højre øje - en sygdom som i værste fald kan koste synet.

»Lige nu er synet på øjet meget sløret. Det svarer til, at man ligger på bunden af en swimmingpool med åbne øjne,« siger Karsten Ree.

Han har midlertidigt fået stabiliseret nethinden med silikoneolie, som dog skal fjernes ved en senere operation.

Karsten Rees yacht.
Karsten Rees yacht. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Beskeden fra lægerne er, at jeg sandsynligvis får det meste af synet tilbage, så jeg er meget fortrøstningsfuld,« siger Karsten Ree, der som følge af operationen skal give øjet megen hvile og så vidt muligt skal undgå at se fjernsyn eller læse.

Det er ikke kun helbredet, der giver Karsten Ree udfordringer for tiden.

Også på aktiemarkedet har milliardæren haft et hårdt år.

Millionunderskud

TiI Berlingske oplyser Ree, at han har tabt intet mindre end 250 millioner kroner på aktier siden nytår, men selvom interviewet kun er nogle få dage gammelt, har han allerede hentet meget af det tabte ind igen.

Nu er dette års underskud 'kun' på omkring 50 millioner kroner, oplyser han til B.T.

»Sådan går det op og ned. Sidste år tjente jeg over 900 millioner kroner på mine aktier. Så skal man også kunne tage et tab, også selvom det skulle ende med at blive en på en halv milliard,« siger Karsten Ree.

Han blev milliardær, da han i 2008 solgte Den Blå Avis til amerikanske eBay for 2,1 mia. kroner.

Siden er Karsten Rees formue ifølge Berlingske vokset til 3,6 mia. kroner, selvom han også har tabt store summer på nogle af sine investeringer.

Privat bor Karsten Ree sammen med sin hustru, den 25 år yngre 'Forsiudefrue' Janni Ree i en kæmpe villa kaldet Vedbæklund, som er en af landets dyreste ejendomme.