Lyt til artiklen

Politiets efterforskning af matchfixing i FC Roskilde nærmer sig en afslutning og har ført til afhøringer af de spillere, der i foråret udgjorde den daværende trup.

Ni spillere fortæller, at de er blevet afhørt. Ifølge flere af spillerne har alle fra den daværende trup haft en samtale med politiet.

»Afhøringen af mig foregik via et ganske almindeligt telefonopkald, hvor en politimand bare ville høre om forløbet. Politimanden sagde til mig, at det var alle spillere, ledere og trænere, man ville afhøre,« forklarer tidligere fodboldspiller Mikkel Thygesen, der i dag er assistenttræner i FC Helsingør.

Også tidligere assistenttræner John Bredal og tidligere cheftræner Christian Lønstrup er blevet afhørt.

Det var Lønstrup, der i maj 2019 fortalte spillertruppen, at han fra en mand havde fået informationer om, at spillere tog imod betaling for at påvirke kampenes udfald - oftest med nederlag som resultat.

»Han fortæller i detaljer, hvilke spillere der er involveret, hvilke kampe det drejer sig om, hvor mange penge der bliver spillet, og hvordan det bliver gjort. Så jeg bliver hurtigt klar over, at det passer,« har Lønstrup tidligere forklaret i et interview med B.T.

Den sidste kamp, der mistænkes for at være aftalt på forhånd, blev spillet 8. maj, hvor FC Roskilde tog imod Næstved Boldklub på hjemmebane.

Forud for kampen var ukendte personer gået ind i fem kiosker i det sydlige Tyskland og havde placeret flere tusinde euro på kampen.

Så stor interesse for en dansk 1.divisionskamp fra de kanter er i sig selv mistænkelig.

Men mistanken øges af, at der fra samtlige fem kiosker blev spillet på præcis de samme to væddemål, der med en sejr til Næstved Boldklub på 4-1 gik hjem.

Det tyske spilfirma Tipico udbetalte over en kvart million kroner i gevinster på baggrund af væddemålene indgået i de sydtyske kiosker.

Som led i efterforskningen har politiet desuden fået Retten i Roskilde til at pålægge banker at udlevere oplysninger fra en række spilleres bankkonti.

 

De fleste spillere er blevet afhørt over telefon, mens nogle har været inde på politistationen.

»Jeg blev i slutningen af oktober afhørt af politiet over telefonen. Som jeg forstår det, skulle alle fra holdet afhøres. Politimanden spurgte mig, hvad truppens tanker var om sagen. Jeg vil blive meget overrasket, hvis nogle af de spillere, jeg har været på hold med, er involveret. Det nægter jeg lidt at tro på, og jeg håber det i hvert fald heller ikke,« siger Nicolai Vallys, der i dag spiller for Superliga-klubben Silkeborg IF.

Det er Afdeling for Økonomisk Kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi, der leder efterforskningen. Her vil politikommissær Martin Eise Eriksen ikke gå i detaljer om, hvem der er afhørt:

»Men jeg kan sige, at vi måske er tættere på slutningen end opstarten. Jeg ønsker ikke at udtale mig angående et præcist tidspunkt for, hvornår vi forventer sagen afsluttet. Men der kommer på et eller andet tidspunkt noget ud, og så kan I blive lidt klogere,« siger han.