En række fodboldspillere med fortid i FC Roskilde efterforskes indgående af politiet.

De mistænkes for at være i lommen på pengestærke bagmænd, der scorer store summer penge på at spille på fodboldkampe, hvor de på forhånd har aftalt resultatet med spillerne – matchfixing.

Mistanken er så begrundet, at en dommer ved Retten i Roskilde har pålagt banker at udlevere spillernes kontooplysninger til politiet.

Det kan B.T. afdække på baggrund af aktindsigt i retsdokumenter.

»Formålet er at se, om der er bevægelser, som politiet finder mistænkelige: indbetalinger, udbetalinger samt de præcise tidspunkter for overførslerne i forhold til spillede kampe,« forklarer forsvarsadvokat Henrik Stagetorn, der har erfaring fra andre sager om matchfixing.

Men fodboldspillernes bankkonti er kun ét af politiets spor.

Ifølge B.T.s kilder tæt på efterforskningen kredser den sig også om herboende danskere med rødder i landene Serbien og Montenegro. De mistænkes for at være bagmænd.

Især en dansk mand med rødder i Montenegro har fanget politiets interesse.

Han mistænkes for at være den styrende kraft bag matchfixing-ringen ved at være bindeled mellem pengestærke bagmænd og fodboldspillerne.

Stor udenlandsk interesse

Mistanken om aftalt spil kom frem i maj, da daværende træner Christian Lønstrup fortalte sin spillertrup, at han havde fået informationer om aftalt spil.

At nogle i spillertruppen modarbejdede holdet og tabte med vilje. Senere politianmeldte Danmarks Idrætsforbund sagen.

Onsdag kunne B.T. afdække et nyt lag i sagen.

Fra fem spilkiosker i Sydtyskland blev der spillet så store summer på en FC Roskilde-kamp, at det tyske spilfirma Tipico udbetalte over en kvart millioner kroner i gevinster.

Den store interesse for den danske 1. divisionskamp Næstved Boldklub-FC Roskilde 8. maj i år er i sig selv usædvanlig.

Men mistanken om matchfixing bliver styrket af, at der blev spillet de samme to specifikke væddemål i alle fem kiosker: at Næstved førte kampen ved halvleg samt vandt kampen, og at Næstved vandt kampen med mindst to scoringer.

FC Roskilde tabte 1-4, så begge væddemål gik hjem.

Også et andet internationalt bettingfirma har ifølge B.T.s kilder oplevet mistænkelige spil på netop den kamp.

Undersøger pengespor

Politiet har kontakt til udenlandske spilfirmaer for at undersøge mistænkelige væddemål, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

I Danmark har politiet undersøgt bankkonti hos tre fodboldspillere, fremgår det af retsdokumenterne.

To af personerne beskrives som fodboldspillere, mistænkt for at have været involveret i matchfixing i FC Roskilde.

Den tredje person, også tilknyttet FC Roskildes spillertrup, menes ifølge dokumenterne at samarbejde med en fjerde person, der var 'bindeled mellem de ultimative bagmænd og spillerne'.

Flere afhøringer på vej

Efterforskningen er langtfra afsluttet.

»Vi har afhørt og afhører fortsat centrale personer i relation til sagen,« siger Martin Eise Eriksen, politikommissær og leder af Afdeling for Økonomisk Kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

»Vi er i fuld gang med at efterforske og undersøge omstændighederne,« siger han.

FC Roskildes ejer, Carsten Salomonsson, har ingen kommentarer til de nye oplysninger.

»Der kører en sag, og når den er afsluttet, hører vi fra politiet,« siger Salomonsson, der desuden pointerer, at alle på nær fire spillere er blevet skiftet ud i truppen.

De mistænkte personers navne er blevet anonymiseret i retsdokumenterne, før B.T. fik dem udleveret. Det fremgår derfor ikke, om spillerne stadig er i klubben.

Ingen personer er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen.

Ikke desto mindre står en fremtrædende fodboldtræner fredag frem i B.T. og appellerer til, at en gruppe spillere melder sig selv til politiet.