DIF er færdig med sin egen undersøgelse af den mulige matchfixingsag i Roskilde, som B.T. løftede sløret for i maj.

Det slog forbundet fast i en pressemeddelelse onsdag, men sagen er ikke forbi af den årsag. Nu ligger den blot hos politiet, der har langt flere muligheder for at gøre mere i sagen i forhold til de begrænsninger, DIF af naturlige grunde havde.

Det forklarer Poul Broberg, der er chef for Public Affairs i DIF og for DIF’s Matchfixingsekretariatet.

»Vi har jo haft samtykke af spillerne til at indhente spiloplysninger på, hvad de har spillet på og hvornår, og ud fra de oplysninger kan vi konkludere, at der ikke er grundlag for at gå videre med noget til matchfixingnævnet.«

»Men så er det rigtigt, som du siger, at man jo nok normalt ville spille fra andre konti gennem venner, familie og den slags, og det kan vi ikke udelukke, men det er så ikke længere på vores bord, men politiets. Men ja, det ville da være mærkeligt, at man spillede fra egne konti, hvis man forsøgte den slags,« siger Poul Broberg og medgiver, at der intet overraskende er over dagens udmelding fra DIF.

»Nej, men vi har gjort det, vi skulle, og så er det politiets opgave at finde ud af, om der er mere i det her, for de kan udvide efterforskninger til langt mere, end vi kan.«

»Den mere alvorlige side af det her er, om der er tale om reel matchfixing, og det ligger hos politiet, mens vi har undersøgt, om der har været noget under det, vi kalder uetisk opførsel. Der er det jo for at se på, om nogen i uvidenhed skulle spille på egne kampe, og det kan vi ikke se, at der er nogen, der har,« tilføjer Poul Broberg, der ingen problemer havde med at indhente samtykke hos spillerne i FC Roskilde.

De var nemlig mere eller mindre nødt til det. DIF har således mulighed for at sanktionere de spillere, der ikke har villet samarbejde, men det ville de altså, efter DIF havde pointeret, at de var forpligtet til det.

Sagen har dermed fået et punktum fra DIF.