FC Roskilde har suspenderet samarbejdet med manager Christian Lønstrup fra tirsdag til og med sæsonafslutningen den 26. maj 2019.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

'Denne beslutning skal ses i lyset af de oplysninger, der dagen igennem har været fremme i pressen omkring matchfixing og kommunikationen herom imellem spillertruppen og manager Christian Lønstrup,' skriver de og fortsætter:

'For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe.'

De oplysninger er B.T.s afsløring af, at Christian Lønstrup på et møde med spillertruppen mandag anklagede dele af spillertruppen for matchfixing efter 1-2-nederlaget til Lyngby søndag.

Det blev ifølge B.T.s oplysninger for meget for flere spillere, der ikke brød sig om de anklager.

Christian Lønstrup fortalte på mødet med spillere, ledere og stab, at han havde beviser for anklagerne om matchfixing.

De beviser ønskede spillerne at se, men det skete ikke under det pågældende møde.

Christian Lønstrup.
Christian Lønstrup. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I stedet blev Spillerforeningen, DBU og Danske Spil inddraget i sagen, som altså indtil videre har kostet Christian Lønstrup en suspendering.

Imens undersøger DIF's matchfixingsekretariat, om der er hold i anklagerne om matchfixing.

'Det skal for god ordens skyld naturligvis fremhæves, at såvel FC Roskilde som spillerne tager afstand fra alle former for matchfixing og vil gøre alt for, at de relevante myndigheder kan få sagen fuldt ud belyst,' skriver FC Roskilde videre i pressemeddelelsen.

B.T. har flere gange i løbet af tirsdag været i kontakt med FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson, der dog har afventet, hvad han og resten af ledelsen i klubben ville gøre, mens man samtidig har været i kontakt med Danske Spil og DBU.

Den første reaktion fra klubben har altså været at suspendere manager Christian Lønstrup.

Nu er spørgsmålet så, om DIF's undersøgelser vil vise, om Christian Lønstrup har haft ret i sine anklager mod spillerne.

Carsten Salomonsson sagde selv tidligere, at 'det ser ud til, at der intet er i det', men DIF's matchfixingsekretariat har bekræftet, at sagen er taget op hos dem efter afsløringen i B.T. og en henvendelse fra DBU.

FC Roskilde kæmper for at undgå nedrykning i 1. division, og derfor var kampen mod Lyngby også af stor betydning.