Onsdag kom choknyheden om, at Åge Hareide erstattes som landstræner i august 2020.

Som B.T. erfarede allerede onsdag formiddag er den nye mand i spidsen Kasper Hjulmand, og nyheden er noget overraskende, idet Åge Hareide har haft succes med landsholdet.

»Jeg har det fint. Det er fodboldens mekanismer. Peter Møller vil have sine folk ind, det må man acceptere. Jeg er kun irriteret over tidspunktet,« siger Åge Hareide til B.T.

Tidligere onsdag eftermiddag blev der afholdt pressemøde i DBU i Brøndby, hvor Kasper Hjulmand og den kommende assistenttræner Morten Wieghorst blev præsenteret.

Åge Hareide har været norsk landstræner fra 2003-2008.
Åge Hareide har været norsk landstræner fra 2003-2008. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson er informeret om udmeldingen, som er kommet i dag. De er ikke enige i timingen af følgende udmelding,« sagde Peter Møller, der er fodbolddirektør ved DBU på pressemødet.

Siden Åge Hareide tiltrådte som dansk landstræner i marts 2016, har normanden stået i spidsen for 36 landskampe.

I alt har Danmark vundet 17 af dem, mens 16 er endt uafgjort og tre er tabt.

Danmark har ikke tabt i 28 kampe i træk i ordinær spilletid med Hareide på sidelinjen.

Ved pressemødet fortalte Peter Møller også, at han har haft kontakt med Kasper Hjulmand siden kampen mod Schweiz tilbage i marts.

Han bliver ansat for at »forfine og udvikle Hareide og Tomassons gode arbejde,« siger Peter Møller.

Hjulmand vil fungere som konsulent hos DBU det kommende år, hvor han kan forberede sig på den spillestil og strategi, som han vil indføre som dansk landstræner.

Åge Hareide har kontrakt til 31. juli 2020, hvorefter han stopper som landstræner. Hans kontrakt bliver dermed ikke forlænget.