Kasper Hjulmand bliver ny landstræner.

Det har DBU onsdag bekræftet på et pressemøde, hvor fodbolddirektør Peter Møller først forklarede valget og derefter præsenterede den nye trænerduo.

Tidligere onsdag kunne B.T. afsløre, at forbundet ikke forlængede kontrakten med Åge Hareide. En kontrakt, der udløber næste sommer.

Og onsdag eftermiddag blev både Kasper Hjulmand - og hans kommende assistent Morten Wieghorst - så præsenteret foran den fremmødte presse hos DBU i Brøndby.

Peter Møller understreger, hvordan de sidste 3,5 år har været Åge Hareide og Jon Dahl Tomassons fortjeneste med så gode danske resultater, men at der på længere banen skulle findes et nyt trænerteam, 'der skal forfine og udvikle Hareide og Tomassons gode arbejde'.

»Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson er informeret om udmeldingen, som er kommet i dag. De er ikke enige i timingen af følgende udmelding,« sagde Peter Møller på pressemødet, hvor han også fortalte, at han har haft kontakt med Kasper Hjulmand siden kampen mod Schweiz tilbage i marts.

Kasper Hjulmand og Jon Dahl Tomasson har skrevet under på en fire-årig kontrakt med DBU, og indtil han tiltræder, får Kasper Hjulmand en konsulentrolle hos DBU.

Den kommende landstræner fortalte også, at han er meget tilfreds med sit nye job.

»Det havde jeg ikke regnet med. Der var flere spændende muligheder i udlandet, og papkasserne var næsten pakket,« sagde Kasper Hjulmand.

»Det er ærefuldt, og jeg vil arbejde dag og nat for at gøre det her landshold til det bedst mulige for Danmark,« sagde Kasper Hjulmand, der ikke har taget jobbet for pengene, understregede han.

»Jeg kunne have tjent mange flere penge, hvis jeg var taget til udlandet,« forklarede han.

Du kan læse, hvordan præsentationen forløb i LIVE-bloggen herunder: