Et stort ejendomskompleks på Hasselager Allé 8 i Viby på knap 4300 kvadratmeter er netop blevet solgt for 34 millioner kroner.

Det er Aarhus Kommune, der har købt bygningen, som i dag benyttes til flere af Erhvervsakademi Aarhus' studieretninger.

De studerende bliver i bygningen frem til august 2024, hvorefter alle studieretningerne samles på Campus Sønderhøj, hvor der bygges en ny laboratoriebygning.

Det oplyses i en pressemeddelelse af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

En af de primære årsager til, at Erhvervsakademiet valgte at sælge undervisnings- og kontorejendommen, er, at store dele af ejendommens arealer er indrettet til laboratorieundervisning

Det fortæller Niels Erik Holmstrøm, økonomi- og ressourcechef.

»Bygningen og de studieretninger, der køres herfra, er de sidste, som vi ikke har samlet på vores Campus ved Sønderhøj. På Hasselager Allé 8 så vi ind i et større renoveringsprojekt i omegnen af 30 millioner kroner.«

»At vi vælger at sælge ejendommen, er også et spørgsmål om risikostyring. Det ville ikke være forsvarligt at gennemføre et så investeringstungt renoveringsprojekt, når ejendommen ligger afsides fra Campus, og det på sigt vil være svært at hive investeringen hjem igen, da blandt andet laboratorierne er specielt indrettet til os,« fortæller Niels Erik Holmstrøm.

På Erhvervsakademiet på Hasselager Allé 8 kan man blandt andet læse miljøteknologi eller til laborant. De uddannelser vil altså efter 2024 blive rykket til Campus ved Sønderhøj.

Salget af ejendommen foregik først ved offentligt udbud, hvorefter ejendommen blev udbudt til salg på normal vis, fremgår det af pressemeddelelsen.