Per Thorsen på 80 år kigger skarpt ud i luften.
Så siger han med dyster stemme:
»Jeg kan virkeligt mærke, at tingene bliver dyrere og dyrere. For fødevarer er priserne steget helt vildt.«
De seneste tal viser da også, at priserne for fødevarer er steget med 25 procent på tre år, og samtidig har mange danskere ændret indkøbsvaner.
»Det er et helt vildt skifte, vi ser for tiden. Der er store forskydninger i forbruget,« sagde Jonas Schrøder, der er kommunikationschef i Rema 1000, forleden til B.T.
Han fortalte, at kunderne i stor stil køber Rema 1000's egne varer i stedet for andre firmaers mærkevarer, som er steget og steget i pris.
Det er noget, dagligvaregiganterne Coop og Salling Group også kan mærke.
Per Thorsen mener ikke, at der er så stor forskel på smagen, når han køber forskellige mærker af eksempelvis sodavand og kød.
»Jeg har de seneste tre gange handlet i Rema 1000, og her har jeg godt lagt mærke til, at man kan spare en del på at købe de varer, der hedder kædens navn. Så det gør jeg skam gerne,« siger han og tilføjer:
»Jeg er jo pensionist, og jeg skal tænke på pengene.«
Fra leverandørernes side er meldingen, at prisstigningerne hænger sammen med, at det er blevet dyrere at producere varerne.
Per Thorsen er godt klar over, at der nok er højere kvalitet, jo dyrere varen er.
»Jeg synes, at det er gode varer, der kan fås hos Rema 1000, og prisen har selvfølgelig en betydning for, hvad jeg køber,« siger Per Thorsen, der bor alene i København.
Hvordan er det nu lige, man får styr på forskudsopgørelsen, så man undgår ubehagelige overraskelser, når ens endelige skatteregnskab bliver gjort op?
Det guider skattechef hos Skatteguiden Cecilie Frandsen til i det seneste afsnit af Spar kassen.
Lyt med på Spotify, Apple Podcast eller herunder: