Han er godt nok trådt ud af ringen, men det betyder bestemt ikke, at Mikkel Kessler tager den med ro.

Der er mange projekter i gang hos den tidligere topbokser, der fredag fylder 40 år, og selvom han runder et skarpt hjørne, er det ikke noget, der trykker.

»Det gør ikke så meget for mig. Jeg føler mig stadig ung indeni. Jeg glæder mig til at blive fejret af familien. Det bliver helt stille og roligt. Så kan det godt være, jeg holder en fest senere på året. Det har jeg ikke fået planlagt endnu,« siger Mikkel Kessler til B.T. i anledning af den runde dag. Og på trods af at have indstillet den professionelle karriere, er han stadig en travl herre.

Det vender vi tilbage til. For det er blot et år siden, han valgte at lægge boksehandskerne på hylden. Helt endegyldigt. Et comeback lurede, men det blev spoleret af et bid fra en flåt.

At have stoppet karrieren er dog ikke noget, der går og trykker ham til dagligt. Det har ikke engang været underligt, fortæller han.

»Jeg har faktisk været glad for det. Det har været en lang kamp. Jeg havde fem års pause og ville gerne lave et comeback, som jeg så måtte opgive, fordi jeg blev bidt af en flåt. Men nu har jeg sagt ‘okay, nu er der ikke mere, nu er det helt slut’. Det har jeg valgt at acceptere. Det er en sten, der er faldet fra mit hjerte,« siger Mikkel Kessler.

Og denne gang er der ikke tale om endnu en lang pause, understreger han. Handskerne bliver på den hylde, de blev lagt på i februar sidste år.

»Jeg har sagt, at nu er det helt slut. Jeg havde lyst til kamp 50, men hvad så med nummer 51 og 52? Der er altid noget nyt. Jeg synes, mit helbred har været og stadig er nogenlunde godt. Selvfølgelig har man lidt skavanker hist og pist, men i forhold til de hårde ting, jeg har udsat min krop for, har jeg det jo godt. Og du kan jo forstå, hvad jeg siger, så det er altid dejligt,« griner han.

Han lyder da også frisk, og den følelse har han også fået tilbage i kroppen efter den borrelia-infektion, der ramte ham i efteråret 2017. Men det har taget noget tid.

»Jeg føler, jeg har det rigtigt godt. Efter jeg fik borrelia, har jeg været træt, og det tog mig et år at komme over. Jeg var træt på tidspunkter, hvor jeg ikke plejede at være træt. Man tænker ‘er det alderen, eller hvad sker der?’ Så gik der et år, og så begyndte energien at komme igen. Jeg føler mig på toppen nu,« siger Mikkel Kessler, der privat danner par med Lea Hvidt Kessler.

De blev gift i Italien i sommer, og sammen har de sønnen Romeo på fem og datteren Rosa-Lia på tre.

Inden længe bliver familien dog udvidet, da hans kone lige nu er gravid med parrets tredje barn, der kommer til verden i løbet af foråret.

»Jeg bliver far til tre. Den bliver hård. De andre er lidt større, så de kan lidt mere selv. Når de er små, er det hårdt,« siger Mikkel Kessler med et lille grin.

Han forklarer, at de to ældste har haft svært ved at sove om natten, og det har udfordret forældrene.

»Vi har haft det hårdt. Vores forhold er blevet prøvet af. Nu har vi været sammen i 12 år, og man må sige, det har fungeret. Vi har det godt sammen. Det er dejligt at få børn, og det er det største i verden,« siger Mikkel Kessler.

Men selvom der kommer en lille ny til verden, betyder det ikke, at der er ro på den tidligere topbokser. I hvert fald ikke når det kommer til hverdagsprogrammet, der byder på et hav af forskellige ting.

Han holder foredrag, kører Team Kessler, laver reklamefilm, træner bokseren Abdul Khattab, og så kommer der også nogle talkshows i løbet af året, som han laver med søsteren Linse Kessler. Noget, de lige nu arbejder på, og som bliver, hvad Mikkel Kessler kalder ‘en hyggeaften’.

»Der er mange, der spørger til, hvorfor jeg ikke er med i ‘Familien fra Bryggen’. Det ville jeg jo ikke efter første sæson. Det var ikke lige mig,« siger Mikkel Kessler.

At lave talkshows er dog noget helt andet, understreger den tidligere bokser.

»Det kan du slet ikke sammenligne med at være med i et reality-program. Du kan styre det fuldstændigt selv. Nu skal vi bare have lavet noget, der er godt for folk. Vi vil gerne fortælle nogle ting, vi ikke er vant til, og hvordan min søster og jeg står hinanden rigtigt nært. Folk spørger altid, hvor jeg er i hele familien. ‘Hvor kommer du ind henne?’. Men jeg er der, når kameraet slukker,« griner Kessler og fortsætter:

»Det bliver både personligt og tosset, fordi min søster er med, så der skal nok ske en masse ting. Jeg har været hemmelig gæst til hendes talkshow før, og der er hun virkelig god. Det bliver lidt anderledes. Så vil jeg måske også snakke lidt alvorligt, lidt om karrieren og hvordan det er at sige nej til en masse ting,« siger Mikkel Kessler, der har mange jern i ilden.

Én ting kommer dog ikke til at ske. Mikkel Kessler bliver hverken manager eller promoter i fremtiden. Det slår han helt fast.

»Jeg vil gerne træne folk og lære fra mig, men jeg kan ikke se mig selv som den, der skal være i alle ringhjørnerne, og slet ikke som manager og promoter og alle de hovedpiner, der er med det. Jeg kender den verden alt for godt, og det har jeg slet ikke lyst til,« siger Mikkel Kessler.

Hvor meget der ellers kommer fra ham, vil tiden vise. Og hvad der lige nu er i støbeskeen, kan fredagens fødselar kun sige en lille smule om for nu.

»Der kommer to store ting snart. Den ene kommer nok i år, tror jeg, og så bliver det andet nok i starten af næste år,« lyder det fra en hemmelighedsfuld Mikkel Kessler.