Selvom Mikkel Kessler har indstillet karrieren, gemmer den danske boksestjerne stadig på historier, han ikke har fortalt omverdenen.

En af dem stammer fra den 3. november 2007, hvor Mikkel Kessler boksede mod Joe Calzaghe.

»Jeg har faktisk aldrig fortalt, at jeg boksede den kamp med en brækket hånd,« fortæller Mikkel Kessler til TV 2 Sport.

Allerede op til kampen kunne han mærke, at noget ikke var, som det skulle være under træningen. Der var noget i hånden, som ikke føltes helt normalt. Dog vidste Mikkel Kessler ikke, at hånden var decideret brækket.

Mikkel Kessler i Cardiff, Wales. Millennium Stadium. Mikkel Kessler i kamp mod Joe Calzaghe.
Mikkel Kessler i Cardiff, Wales. Millennium Stadium. Mikkel Kessler i kamp mod Joe Calzaghe. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Men min hånd var øm, og jeg kunne mærke, der var noget galt. Der var ingen hævelser, så jeg tænkte, at det var et ømt ledbånd. Jeg prøvede alt muligt. Vi tapede hånden ind. Lagde skinner. Men jeg kunne simpelthen ikke slå på sandsækken,« siger Mikkel Kessler.

Det forhindrede ham ikke i at træne, men det gjorde at optakten til kampen ikke blev helt som ønsket. Samtidig var der stor opmærksomhed omkring kampen, og det var en udfordring for Mikkel Kessler, der ikke ønskede at Calzaghe skulle høre om problemerne med hånden. Det var 'et cirkus', fortæller Mikkel Kessler, der var frustreret over ikke at kunne få en optimal optakt.

Derfor benægtede bokseren blandt andet at have slået sin hånd, og han insisterede på at gennemføre kampen. Det krævede dog noget behandling inden.

»Jeg fik en læge til at give mig en lokalbedøvelse i hånden, så jeg ikke mærkede noget til hånden under kampen. Så der var ingen grund til at beklage sig eller komme med dårlige undskyldninger,« siger Mikkel Kessler, der kun havde kunnet skyggebokse op til kampen. Og det var først nogle måneder efter kampen, hvor han stadig døjede med hånden, at han fandt ud af, at den var brækket - og havde været det under kampen. Selv hvis han havde vidst det op til, havde han dog ikke aflyst opgøret, understreger han.

Mikkel Kessler i Cardiff, Wales. Millennium Stadium. Mikkel Kessler i kamp mod Joe Calzaghe.
Mikkel Kessler i Cardiff, Wales. Millennium Stadium. Mikkel Kessler i kamp mod Joe Calzaghe. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Et opgør, som han endte med at tabe efter 12 runder. Calzaghe vandt på point, og karrierens første nederlag gjorde ondt på Mikkel Kessler, der indstillede karrieren som professionel bokser i februar 2018 efter at have kæmpet med sygdom. Nogle måneder forinden var han blevet bidt af en flåt, og det resulterede i, at han fik borrelia.

»Jeg har virkelig prøvet i lang tid. Men jeg har gjort op med mig selv, at det ikke går. Jeg kan ikke få min motivation tilbage. Jeg går ikke op og gør noget halvt. Det skal være med fuld hammer og uden at se sig tilbage. Men gnisten er væk, og derfor melder jeg det her ud nu,« sagde Mikkel Kessler i februar sidste år til B.T. I samme interview fortalte han desuden, at netop opgøret mod Joe Calzaghe er et af de fem største, han oplevede i sin karriere.

Mikkel Kessler har siden sit stop blandt andet holdt et talkshow sammen med Mike Tyson, og i år skal han holde et med sin søster, Linse Kessler.

Derudover bliver han far - endnu engang - i løbet af foråret, da hans kone Lea Hvidt Kessler, er gravid med parrets tredje barn. I forvejen har de sønnen Romeo og datteren Rosa-Lia.