Mikkel Kessler opgiver sin store drøm om at gøre comeback som professionel bokser. Det fortæller han eksklusivt her i BT
i et stort interview, hvor han taler ud om sin svære beslutning.

I flere måneder har der været helt stille. Det har været umuligt at få en status på, hvornår den 38-årige, femdobbelte verdensmester Mikkel Kessler ville gøre sit længe ventede comeback i bokseringen.

Nu har han truffet sin beslutning.

»Jeg stopper, det er helt slut nu.«

Mikkel Kessler har ikke engang sat sig i stolen i sit kontorlokale i Drag­ør, før ordene vælter ud mellem læberne. Det er en erkendelse, der har været undervejs, men som har været svær for ham at acceptere.


Mikkel Kessler opgiver sin store drøm om at gøre comeback som professionel bokser. Det fortæller han eksklusivt her i BT
interview

I flere måneder har der været helt stille. Det har været umuligt at få en status på, hvornår den 38-årige, femdobbelte verdensmester Mikkel Kessler ville gøre sit længe ventede comeback i bokseringen.

Nu har han truffet sin beslutning.

»Jeg stopper, det er helt slut nu.«

Mikkel Kessler har ikke engang sat sig i stolen i sit kontorlokale i Drag­ør, før ordene vælter ud mellem læberne. Det er en erkendelse, der har været undervejs, men som har været svær for ham at acceptere.

Men nu er det en kendsgerning. Mikkel Kessler kommer aldrig nogensinde i ringen som professionel bokser igen. Han kan ikke længere finde den motivation, der skal til.

»Jeg har virkelig prøvet i lang tid. Men jeg har gjort op med mig selv, at det ikke går. Jeg kan ikke få min motivation tilbage. Jeg går ikke op og gør noget halvt. Det skal være med fuld hammer og uden at se sig tilbage. Men gnisten er væk, og derfor melder jeg det her ud nu,« forklarer Mikkel Kessler til BT og fortsætter:

»Jeg har nu accepteret, at det skal være sådan. Jeg tænker også, at der er en mening med, at jeg bliver bidt af sådan en skide flåt og får borrelia. Det er rigtig ærgerligt, at jeg skal melde det her ud nu. Én ting er at skuffe sig selv, men at skuffe mine fans har jeg dårlig samvittighed over.«

Alt var på plads

Mikkel Kessler er ked af det. Og han er trist. Det siger han, men det lyser også ud af kroppen på landets bedste bokser nogensinde.
Der er bare ingen anden udvej efter et forløb, hvor Mikkel Kessler har været ramt af en alvorlig borrelia-infektion, som til sidst var med til at slukke hans gnist og kampgejst.

Flåten bed Mikkel Kessler, da han ellers kun var få måneder fra at indfri sin drøm om et comeback.

Formen var på plads, og boksehandskerne blev sendt af sted, som dengang han boksede om VM-titler mod Joe Calzaghe og Carl Froch. Mikkel Kessler havde samlet sit gamle team med manageren Allan Back, fysioterapeuten Thomas Macon, træneren Jimmy Montoya, og han havde tilmed hyret en kok.

»Jeg havde mit comeback klar, og jeg havde denne her gnist igen, som jeg ellers ikke havde haft, efter jeg fik børn. Nu skulle det være,« siger Mikkel Kessler, der privat er forlovet med Lea Hvidt og har børnene Rosa Lia og Romeo på to og fire år.

Det var sidst i august sidste år, at Mikkel Kessler for alvor ville teste sig selv i bokseringen. Derfor tog han til Nyköping i Sverige, hvor han skulle agere sparringspartner for svenske Erik Skoglund i tre dage.

Det var her, at den danske bokser med overvejende sandsynlighed blev bidt af den flåt, som var skyld i, at han blev smittet med borrelia.

»Jeg tog op til Erik Skoglund, lige inden han skulle bokse mod engelske Callum Smith i september. Skoglund var i sin bedste form nogensinde. Her kom jeg ind i ringen, og han busede frem med det samme. Jeg blev ramt og tænkte ved mig selv, hold da op, det går stærkt, det her,« fortæller Mikkel Kessler og fortsætter:

»Det gik o.k., men jeg blev ramt lidt for meget. Det var om mandagen, og vi skulle igen sparre om onsdagen. Det var otte omgange, og så gik det ellers rigtig godt for mig. Det hele kørte bare,« siger Mikkel Kessler.

Kurs mod helvede

Opløftet og selvsikker tog Mikkel Kessler tilbage til Danmark. Men derfra vendte opturen og havde direkte kurs mod helvede.
»Da jeg kom hjem fra Sverige, havde jeg ondt i nakken og et kæmpe rødt mærke lige her,« forklarer Mikkel Kessler og tegner en stor ring med fingeren over sin venstre side af brystkassen.

Lægen gav Mikkel Kessler antihistamin mod allergi, selvom han aldrig har været overfølsom over for noget. Det hjalp umiddelbart i en uges tid, men så vendte smerterne og sygdommen tilbage.

»Det begyndte lige så stille at gå ned ad bakke. Jeg trænede, men følte mig syg og havde ondt i leddene. Jeg trænede videre, men var godt nok færdig bagefter og måtte springe min sparring over. Noget var helt galt. Jeg følte, at jeg havde 42 i feber, uden at jeg rent faktisk havde feber,« siger Mikkel Kessler og slår ud med armene.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Selvom han havde det dårligt, valgte han at tage til Prag i Tjekkiet, hvor han skulle medvirke i et reklamefremstød som ambassadør for NordicBet.

»Da jeg satte mig ind i flyet, havde jeg det virkelig skidt. Det var lige før, at jeg sagde til sidemanden, at han skulle holde øje med, om jeg faldt om. Natten efter havde jeg det som om, at noget kørte op og ned ad mit ben. Jeg måtte tage piller for at sove, men kunne ikke rigtigt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende,« siger Mikkel Kessler.

Et boom af bakterier

Da han landede i Danmark, konsulterede Mikkel Kessler sin læge, der sendte ham til Herlev Hospital. Her indlagde lægerne den danske boksestjerne med mistanke om både borrelia og meningitis.

»Jeg fik taget sådan en rygmarvsprøve, hvor nålen skal sidde i ryggen i et kvarter, mens man ligger i fosterstilling, så væsken kan dryppe ud. Klokken ét om natten fik jeg resultatet. Normalt har du tre bakterier i rygmarvsvæsken – jeg havde 89,« forklarer Mikkel Kessler.

De næste dage blev han behandlet mod både meningitis og borrelia. Lægerne stak Mikkel Kessler i armene og gav ham intravenøst antibiotika i blodårerne.

Dommen blev borrelia og forbud mod at træne i over en måned.

»Motivationen røg fuldstændig for mig dér. Alt det, jeg havde bygget op. Jeg var 95 procent klar, da jeg sparrede med Erik Skoglund og skulle i kamp i november. Modstanderen, colombianske Roamer Angulo, var på plads. Alt var på plads,« konstaterer Mikkel Kessler.

Mikkel Kessler er i dag kommet sig over sygdommen, selvom han stadig godt kan være træt som følge af den alvorlige infektion, der i værste fald kan give kroniske lammelser i kroppen.

Det lange forløb og udsigten til igen at skulle bruge mange måneder på at bygge formen og fysikken op blev uoverskueligt for Mikkel Kessler.

»Når jeg tog boksehandskerne på, gad jeg bare ikke. Den positive energi var væk. Jeg har ikke meldt noget ud før nu, fordi jeg hele tiden har forsøgt at finde gnisten. Nogle gange har jeg den i 10 minutter, og så skal jeg nok vise dem alle sammen. Men så falder det bare til jorden dagen efter. Det hang mig ud af halsen, når jeg skulle træne,« siger han.

Giver ikke op

Mikkel Kessler fortæller, at han har brugt de seneste måneder på at træffe sin beslutning. En beslutning, som først er faldet endeligt på plads i løbet af de seneste uger.

Drømmen om igen at blive verdensmester blev altså ikke til virkelighed. Mikkel Kessler understreger, at han mente det seriøst, da han sidste år annoncerede sit comeback. Det er ikke sådan, at han bare har givet op, fordi det gjorde lidt ondt til træning.

»Selvfølgelig er jeg skuffet og ked af det, fordi jeg var så tæt på. Folk må ikke tro, at jeg gik ud og sagde, at jeg ville gøre comeback og så nu melder fra med vilje. Det tror jeg godt, at folk ved. Jeg gider ikke holde folk for nar, og jeg er ked af, at jeg nu skuffer så mange,« siger han.

Mikkel Kessler i og ved sit hovedkvarter på Møllelodden uden for Dragør.
Mikkel Kessler i og ved sit hovedkvarter på Møllelodden uden for Dragør. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Den tidligere verdensmester havde oprindelig håbet, at han kunne have bokset tre kampe, hvis comebacket var blevet en realitet i november sidste år mod Roamer Angulo. Og kun mod modstandere, som var sportsligt interessante. Det med bare at skulle score kassen en sidste gang var aldrig på tale.

»Hvis jeg nu havde fået min kamp, tror jeg, at det kunne være blevet til to kampe mere. Hvis det havde været for pengene, var jeg da hoppet med på Super Series-turneringen,« konstaterer Mikkel Kessler uden at uddybe.

I stedet for at gå i bokseringen vil Mikkel Kessler nu hellige sig forskellige træningsprojekter, sin foredragsvirksomhed og hjælpe sin unge lærling Abdul Khattab med at få det endelige gennembrud i professionel boksning. Han holder samtidig døren åben for nye udfordringer, der skulle komme hans vej.
Men Mikkel Kessler sender her sin sidste tak til alle de fans, der har fulgt ham siden boksedebuten helt tilbage i 1998 mod amerikaneren Kelly Mays.

»Jeg vil gerne sige, at jeg er glad for alle de folk, der har støttet mig. Jeg er skuffet på både mine egne og deres vegne. Men de skal vide, at jeg har kæmpet,« slår Mikkel Kessler fast.

Kesslers største kampe ifølge ham selv:

  • Joe Calzaghe i Wales (2007)
  • Carl Froch i Herning (2010)
  • Markus Beyer i Parken (2006)
  • Librado Andrade, i Parken (2007)
  • Dimitri Sartison, i Brøndby (2008)