Lyt til artiklen

William Kvist har ikke opgivet håbet om at kunne spille en rolle senere i VM-turneringen.

Det siger den danske midtbanespiller i en video, som han har lagt på Facebook. Her giver han en status på den skade, der sendte ham ud af VM-kampen mod Peru i lørdags.

Og foreløbig ud af VM-truppen.

»Situationen er den, at jeg er bedring. Så det er jo dejligt. Og Jeg flyver hjem til Danmark i dag (mandag, red.) for yderligere undersøgelser i forhold til lungen og i forhold til ribbene og så videre,« siger William Kvist:

»Man kan sige: VM er langt, og hvis vi kommer langt, så skal den lille bitte sandsynlighed for, at jeg skulle kunne spille en rolle i hvert fald undersøges til bunds. Men det finder vi nok snart ud af,« siger Kvist på sin Facebook-side.

Det er første gang, at han selv sætter ord på sin situation, efter at han brækkede to ribben og punkterede en lunge i en nærkamp med Perus Jefferson Farfan allerede i første halvleg af den kamp, der endte med en dansk 1-0-sejr.

Og han er altså lidt mere optimistik end landstræner Åge Hareide, der søndag afskrev William Kvist helt og aldeles.

»Vi mister en solid mand, som har masser af erfaring og er god til at snakke med de alleryngste på holdet, det er synd, men sådan er det. Vi er nødt til at klare os uden ham og kan ikke bruge så meget tid på det,« sagde Åge Hareide ved den første danske træning efter sejren over Peru.

Det gjorde tydeligvist ondt på William Kvist.
Det gjorde tydeligvist ondt på William Kvist. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

William Kvist blev båret fra banen.
William Kvist blev båret fra banen. Foto: RICARDO MORAES
Vis mere

William Kvist fortæller i Facebook-videoen, at han befinder sig på et 'koldt og tomt sted i forhold til VM'.

»Tomheden består nok meget i at have kæmpet så hårdt for at stå der ved VM, kunne være klar og spille en betydelig rolle. Et sidste stort højdepunkt med landsholdet kan man sige. Men jeg kan trøste mig med, at jeg stod der og sang nationalmelodien sammen med gutterne og alle jer derhjemme også foran tv’et. Så tak for det i det mindste,« siger William Kvist.

Du kan se William Kvist fortælle om sin situation her:

Danmark skal spille sin næste VM-kamp mod Australien på torsdag - og det bliver altså helt sikkert uden William Kvist.

Afløseren bliver sandsynligvis Lasse Schöne, der også blev skiftet ind efter landsholdskollegaens skade mod Peru. Landstræner Åge Hareide siger om situationen:

»Det er Lasse, som er mest naturlig som afløser for William, og det kan passe godt til Australien, for han er en boldspiller og har andre egenskaber end William. William er jo stærk i defensiven og står stærkt med Delaney. Vi ser også på billederne fra kampen, at vi må arbejde med Lasse i forhold til Thomas Delaney og det defensive, fordi han er vant til noget andet i Ajax end de to drenge, der er vant til noget andet i FCK,« lød det fra Åge Hareide.