Lyt til artiklen

Nu er det nok!

Sådan havde TV3 Sports fodboldekspert Per Frimann det, da han så folks skadefro over, at den danske landsholdsspiller William Kvist var blevet skadet og med stor sandsynlighed nu er ude af VM-slutrunden i Rusland.

»At gå glip af et VM på grund af en skade er ubeskriveligt trist. Jeg ved, hvad jeg taler om. Derfor til alle dem, der har hånet William Kvist og udtrykt deres skadefryd: Luk venligst røven!,« skrev Per Frimann på Twitter mandag morgen.

Kritikken er haglet ned over 33-årige William Kvist. Nogle synes, at han er god nok til at spille på det danske landshold. Andre mener det stikmodsatte. Uanset hvad burde folk ikke fryde sig over andres ulykke, mener Per Frimann.

»Jeg har selv været skadet under en VM-slutrunde og måtte tage det med mig resten af livet. Jeg ved, hvad man går igennem følelsesmæssigt. Det var en kæmpe skuffelse. Det gjorde ubeskriveligt ondt. Det sætter sig jo,« siger Per Frimann til B.T. og fortsætter:

»Jeg synes, at folk skal opføre sig ordentligt og tage sig sammen. Folk skal forstå, hvad der er på spil for en fodboldspiller og for et menneske i den situation. Det, synes jeg ikke, man skal være skadefro eller nedladende om.«

William Kvist brækkede to ribben og punkterede sin ene lunge i sammenstødet med Perus Jefferson Farfan.
William Kvist brækkede to ribben og punkterede sin ene lunge i sammenstødet med Perus Jefferson Farfan. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Da Per Frimann spillede, var situationen anderledes. Dengang var der ikke noget, der hed de sociale medier, hvor folk hurtigt kunne ty til tasterne og giver deres meninger til kende - på godt og ondt.

»Man kan altid have en holdning til, om det er den ene eller den anden, der skal spille. Men man kan ikke tillade sig at hovere over en skade og være skadefro. Der er dusinvis af kommentarer, hvor man nedgør ham, og hvor man siger, at det var godt for det danske landshold. Og det synes jeg bare er helt utåleligt.«

William Kvist måtte udgå efter 35 minutter i Danmarks åbningskamp til VM, efter Perus Jefferson Farfan ramte ham i maven med sit knæ. Det viste sig senere, at han havde brækket to ribben og punkteret sin ene lunge.

Trods skaderne er William Kvist stadig håbefuld. Han er i dag rejst hjem til Danmark, hvor han vil blive undersøgt nærmere for, om han kan komme til at spille igen, hvis Danmark når langt i turneringen. Det oplyser han på Facebook.