Optøjer er brudt ud i den amerikanske by Louisville i staten Kentucky onsdag.

Årsagen bag skyldes, at en nu tidligere politibetjent blev tiltalt for 'hensynsløst at udsætte andre for fare', da den 26-årige Breonna Taylor blev dræbt af politiet den 13. marts i år.

Tiltalen er ikke faldet i god jord hos mange, især afroamerikanske, protesterende i Louisville, hvor drabet af Breonna Taylor fandt sted.

Det har nu ført til voldsomme optøjer og kampe med politiet i byen, skriver CNN. Således er flere anholdte, og det er bekræftet, at to politibetjente er blevet skudt under optøjerne. Det skriver New York Times.

En demostrant er kommet slemt til skade efter kampe med politi.
En demostrant er kommet slemt til skade efter kampe med politi. Foto: Brandon Bell
Vis mere

Guvernøren i Kentucky, Andy Beshear, har bekræftet, at nationalgarden og statspolitiet i Kentucky er blevet indsat i byen. Klokken 21 lokal tid indførte byen udgangsforbud, men demonstrationerne er fortsat herefter.

Der har i månedsvis været protester i byen, hvor onsdagens afgørelse har været længe ventet, men beslutningen onsdag førte kun til tiltale af en af de tre betjente, der stormede Breonna Taylors lejlighed og affyrede skud - og han er ikke blevet tiltalt for drab.

Det har gjort demonstranterne rasende, og de har udtrykt deres store utilfredshed med beslutningen.

Kampklædt politi danner en mur foran demonstranterne,
Kampklædt politi danner en mur foran demonstranterne, Foto: JEFF DEAN
Vis mere

Den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, har i en tale opfordret demonstranterne til ikke at ty til voldelige aktioner, skriver CNN.

Da Breonna Taylors lejlighed blev stormet, var det for at gennemføre en narkoransagning. Breonna Taylor var ikke under mistanke, og der blev heller ikke fundet narkotika i lejligheden.

Alligevel endte det med, at hun blev skudt flere gange, og hun mistede livet.

Brett Hankinson, der onsdag blev tiltalt i sagen, er blevet løsladt onsdag mod kaution.