Det kan gå frygtelig galt, hvis man ramler ned i et vandbassin, der er lavet i en frugtplantage. I hvert fald hvis man er en thailandsk vild elefant.

For sådan en blev det dødeligt. Den blev nemlig fundet druknet i en dam i en durian-plantage i det sydlige Thailand, onsdag nat.

Ansatte i skovvæsenet måtte bruge en rendegraver for at løfte det tunge dyr op af den store dam, Først måtte de dog tømme halvdelen af dammen for vand. Det skriver avisen Bangkok Post.

I begyndelsen havde de ikke held med deres foretagende. Rebet, som de havde bundet på rendegraverens arm og rundt om den to ton tunge elefant, gik simpelthen i stykker.

Holdet gjorde et nyt forsøg. Denne gang med et stærkere reb, og det var, hvad der skulle til. Den døde hanelefant blev løftet op på fast jord, fortæller Natthaphon Prampoon, der er fungerende distriktschef i området Nop Phi Tham.

Elefanten havde stødtænder, der var halvanden meter lange, og den mistede livet natten til torsdag. Farmeren, der dyrkede durian, var den, der fandt det store dyr, og han informerede straks skovvæsenet.

Myndighederne tror, at elefanten sandsynligvis kom ud fra en nærliggende skov på jagt efter føde.

Den blev tiltrukket af vandet og faldt i, mens den drak en tår, og kunne ikke komme op igen.

En rendegraver måtte der til, for at få den døde hanelefant op af dammen.
En rendegraver måtte der til, for at få den døde hanelefant op af dammen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Veterinærer undersøgte torsdag den døde elefant, og de fjernede dens stødtænder, som bliver udstillet i et museum. Munke blev tilkaldt for at udføre en religiøs ceremoni.

Natthaphon Prampoon sagde, at han ville tale med myndighederne for at finde ud af, hvordan man bedst kunne sikre vandhullerne mod, at elefanter falder i dem.

De er jo udgravet for at skaffe vand til bøndernes afgrøder – ikke til at drikke af for de megastore dyr.

A worker shows a variety of durian called "Musang King" at a shop in Kuala Lumpur on July 8, 2020. Mohd RASFAN / AFP
A worker shows a variety of durian called "Musang King" at a shop in Kuala Lumpur on July 8, 2020. Mohd RASFAN / AFP Foto: Mohd RASFAN
Vis mere

Andre læser også