Mandag gik en mand amok med økse og koben på to børn og en ældre kvinde i den svenske by Lycksele.

Den 50-årige mand havde nær relation til de tre sårede og har tidligere haft adgang til jagtvåben, der dog er blevet konfiskeret af politiet, da de ikke mente, at han var egnet.

Det skriver det svenske medie Expressen, der yderligere fortæller, at han af to omgange har været i behandling på en lukket psykiatrisk afdeling senest sidste år.

Svensk politi har derfor betragtet det som en permanent eller tilbagevendende psykisk sygdom og havde derfor konfiskeret alle hans jagtvåben.

I den forbindelse havde politiet opdaget, at den 50-årige mand havde haft våben og ammunition i en ulåst garage, hvilket ikke er tilladt.

Manden appellerede afgørelsen og hævdede, at han havde det bedre, da han tog sig af sig selv og modtog den pleje, han skulle.

Forvaltningsretten gik dog med samme beslutning som politiet, og den 50-årige fik ikke sine våben tilbage. Tolv dage efter afgørelsen blev han anholdt for tre drabsforsøg.

De to børn, der begge er under tiårsalderen og den ældre dame på 75 år er alle tre blevet bragt til hospitalet med alvorlige kvæstelser.

En af børnenes skader beskrives som livstruende.

Den 50-årige mand blev pågrebet og anholdt kort tid efter den voldsomme episode.

Nyheden om voldsepisoden kom som et chok for lokalsamfundet, hvor alle, ifølge naboerne, kender alle.

Den anholdte bliver nemlig beskrevet som rar, altid hjælpsom og aldrig i problemer.