Sangeren og forretningskvinden Rihanna fra Barbados er blevet erklæret som en national helt. Udnævnelsen kom fra landets premierminister på natten, som så Barbados blive en republik.

Det sagde ved midnat farvel til den britiske dronning som statsoverhoved, og hende søn, prins Charles, var med til begivenheden.

Den 33-årige sanger fik titlen af Mia Mottley under festen i nat. Det skriver Sky News.

Rihanna har siden 2018 haft titlen af honorær ambassadør for kultur og ungdom i Barbados.

Rihanna (th.) vinker til publikum ved præsidentens indsættelse i Barbados.
Rihanna (th.) vinker til publikum ved præsidentens indsættelse i Barbados. Foto: RANDY BROOKS
Vis mere

»På vegne af en taknemmelig nation og en endnu stoltere folk præsenterer vi derfor den til national helt for Barbados udpegede ambassadør Robyn Rihanna Fenty,« sagde premierministeren, mens folket jublede i hovedstaden Bridgetown.

»Måtte du fortsætte med at skinne som en diamant og bringe ære til dit land ved dit arbejde, ved dine handlinger.«

Rihanna blev født i Saint Michael og voksede op i Bridgetown, inden hun flyttede til USA. Her blev hun opdaget af musikproduceren Evan Rogers fra New York.

Siden dengang er hun blevet en af de største artister i verden. Hun optræder også i film som 'Battleship' og 'Ocean's 8', og hun har lanceret sit eget modebrand, Fenty, i 2018.

Her ses premierminister Mia Mottley, den tidligere cricketspiller Garfield Sobers, præsidenten for Barbados, Dame Sandra Mason, Rihanna, og prins Charles.
Her ses premierminister Mia Mottley, den tidligere cricketspiller Garfield Sobers, præsidenten for Barbados, Dame Sandra Mason, Rihanna, og prins Charles. Foto: Toby Melville - WPA Pool/Getty Images/AFP
Vis mere

I 2008 indførte den tidligere premierminister David Thompson den 22. februar som 'Rihanna Dag', Det er godt nok ikke nogen helligdag, men de fejrer det hver eneste år på Barbados.

Dame Sandra Mason blev indsværget som Barbados første præsident.

Barbados premierminister, Mia Mottley (tv.), beder den nye præsident Dame Sandra Mason (siddende th.) om at gøre Rihanna (i midten) til landets 11. Nationale Helt.
Barbados premierminister, Mia Mottley (tv.), beder den nye præsident Dame Sandra Mason (siddende th.) om at gøre Rihanna (i midten) til landets 11. Nationale Helt. Foto: RANDY BROOKS
Vis mere

Andre læser også