Prinsen har indledt en retssag mod The Sun og The Daily Mirror i forbindelse med påståede hackerangreb.

Storbritanniens prins Harry har lagt sag an mod to aviser for et hackerangreb rettet mod telefonsvarer. Det oplyser prinsens talskvinde.

- Hertugen af Sussex har indledt en retssag mod ejerne af aviserne The Sun og The Daily Mirror i forbindelse med formodede hackerangreb på telefoner, hedder det i en udtalelse fra Buckingham Palace.

Dokumenter om det påståede hackerangreb er sendt til en domstol.

Det fremgår ikke af sagsanlægget, hvilke oplysninger aviserne har fået adgang til. Det er heller ikke klart, hvordan de eventuelt har brugt dem i deres dækning af kongehuset.

En talskvinde for den koncern, som ejer The Sun, bekræfter, at "et sagsanlæg er modtaget fra hertugen af Sussex".

Sagen kommer i kølvandet på, at hertuginde Meghan, der er gift med prins Harry, har sagt, at hun vil lægge sag an mod avisen Mail on Sunday.

Parret er i øjeblikket på rejse i Sydafrika. De påstår, at Mail on Sunday på ulovlig vis har offentliggjort et af Meghans private breve.

Det højtprofilerede par ønsker at svare igen på "ubønhørlig propaganda", har prins Harry sagt i en lang og personlig udtalelse.

- Jeg mistede min mor, og nu ser jeg min hustru blive offer for nogle magtfulde kræfter, lød det fra 35-årige prins Harry.

- Min kone er blevet et af de seneste ofre for en britisk tabloidpresse, der fører kampagner mod personer uden på nogen måde at tænke over konsekvenserne, sagde han i udtalelsen ifølge The Telegraph.

Advokatfirmaet Schillings, der repræsenterer Meghan, beskylder den britiske avis Mail on Sunday for at skrive usande og nedsættende historier om hende.

Fjendtlighederne er taget til mellem Harry og tabloidpressen, siden han indledte sit forhold til Meghan.

Prinsen har kritiseret dele af pressen for at have "racemæssige undertoner" i dækningen.

/ritzau/Reuters