Det problematiske forhold mellem hertuginden af Sussex, Meghan, og hendes far, Thomas Markle, har ofte været diskuteret i offentligheden, og faren er flere gange gået til medierne med sine frustrationer over datteren.

Han har blandt andet offentliggjort dele af et privat brev, som hertuginden havde sendt ham.

Prins Harry har som svar på offentliggørelsen valgt at lægge sag an mod avisen Mail on Sunday, som bragte tekstbidderne fra den personlige femsiders besked til faren.

Nu står Thomas Markle så frem og fortæller, hvorfor han følte, det var det bedste at offentliggøre brevet.

Han fortæller, at det skete som en reaktion på, at der var bragt en artikel i det amerikanske magasin People, hvor en anonym ven af hertuginden for første gang nævnte brevet og sagde, at der blev rakt ud til faren. Thomas Markle mente nemlig slet ikke, at hans datter havde vist, hun ville forsones, i det, hun skrev.

Det siger han til det engelske netmedie Daily Mail, der er en del af samme mediekoncern som Mail on Sunday, som vil blive sagsøgt for at have offentliggjort dele af brevet. En publicering, som hertugparret mener krænker deres privatliv og hertugindens ophavsret.

»Jeg valgte at offentliggøre dele af brevet på grund af den artikel fra Meghans ven i magasinet People. Jeg bliver nødt til at forsvare mig selv. Jeg frigav kun dele af brevet, fordi andre dele var så smertefulde. Brevet virkede ikke kærligt på mig. Det var bare sårende,« siger han til avisen.

Hertuginden af Sussex, Meghan, taler ikke længere med sin far, og der har løbende været flere skandaler i forbindelse med deres forhold.

Blandt andet fik faren selv lavet paparazzi-billeder af sine forberedelser til sin datters bryllup. En engelsk avis afslørede dog, at der var tale om fabrikerede billeder, og Markle endte med at undskylde.

Efter prins Harry og hertuginde Meghan blev gift, har de ikke set noget til Thomas Markle, og det ærgrer faren.

Brevet, der nu er udgangspunkt for et søgsmål, siger far Markle, at han har haft i sin besiddelse i seks måneder før offentliggørelsen, og at det kom kun ud, fordi han følte sig presset.

Desuden slår han fast, at han ikke har fået noget for at dele brevet med medierne.