Harry og Meghans forhold til den britiske presse er mildest talt anspændt, efter tre aviser angiveligt har hacket sig ind på det royale pars telefoner, og Mail on Sunday har offentliggjort dele af hertugindens meget omtalte brev til sin far, Thomas Markle.

Prins Harry har lagt sag an mod de tre aviser, der er involveret i hacking-skandalen, og Meghan sagsøger Mail on Sunday, men i en opsigtsvækkende udvikling risikerer hun nu selv at skulle forsvare sig i retten.

Ifølge The Mirror-journalisten Christopher Bucktin risikerer hun at blive anklaget for at krænke sit eget privatliv. Den bizarre situation er opstået, fordi hun angiveligt har omtalt brevet til sin far over for sine venner, der så har videregivet information fra brevet til offentligheden i et interview med magasinet People i februar måned.

I interviewet, hvor vennerne optrådte anonymt, citeres de således:

»Efter brylluppet skrev hun et brev til ham. Hun var lissom: 'Far, mit hjerte er så knust. Jeg elsker dig, jeg har én far. Please lad være med at hetze mig gennem medierne, så vi kan arbejde på vores forhold.«

Problemet for Meghan er her, at hun i sit eget sagsanlæg argumenterer for, at hendes privatliv blev krænket, da Mail on Sunday trykte dele af brevet, hvor faren fremstår som offeret i deres forhold.

Men hvis hun seks måneder tidligere har klædt sine venner på til at udtale sig om brevet på en måde, der sætter hende selv i et godt lys, har hun både krænket sig selv og givet sin far en grund til at forsvare sig i pressen i en sag, der har offentlighedens interesse.

»Det lukker ikke sagen i pressens favør, men det kan svække hendes påstand, hvis hun rent faktisk har videregivet denne informatioin til andre mennesker, vist brevet til andre mennesker, ved at lade det flyde ud i offentligheden,« siger juraprofessor Paul Wragg fra University of Leeds til Insider.

Meghan og Harry er i krig med pressen. (Foto: Scanpix/AFP)
Meghan og Harry er i krig med pressen. (Foto: Scanpix/AFP) Foto: MICHELE SPATARI
Vis mere

Det har længe været kendt, at Meghan har et anstrengt forhold til sin far, som ikke var med til hendes storstilede bryllup i England 19. maj i fjor.

De peger begge på den anden som årsag til konflikten og sig selv som konfliktmægler.

Offentligheden har ikke set hele Meghans brev til sin far, og de to parter er vildt uenige om, hvorvidt hun beder om forsoning, eller skubber sin far endnu længere væk fra sig i brevet.

Efter prins Harry og hertuginde Meghan blev gift, har de ikke set noget til Thomas Markle.