Engelsk politi har fremlagt nye oplysninger i sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

Det drejer sig om en 43-årig tysker, der boede på en gård tre kilometer fra det sted i Portugal, hvor den lille pige forsvandt i 2007, som nu er mistænkt i sagen.

Det skriver Sky News.

Efter 13 års forsvinden går politiet nu ud og efterlyser konkrete oplysninger om den tyske mand i forsvindingssagen.

Christian B er mistænkt for at have kidnappet Madeleine McCann, som var tre år, da hun forsvandt i 2007.
Christian B er mistænkt for at have kidnappet Madeleine McCann, som var tre år, da hun forsvandt i 2007. Foto: METROPOLITAN POLICE HANDOUT
Vis mere

De opfordrer borgere i området, hvor Madeleine McCann forsvandt, til at henvende sig, hvis de har set manden den aften, hun forsvandt.

»Vi ved, at han var i området den aften, cirka en time før Madeleine sidst blev set klokken 21,« siger detektivchef ved Metropolitan Police, Mark Cranwell.

Den tyske mand sidder i øjeblikket fængslet for en anden sag i Tyskland, men i en pressemeddelelse beskrives mandens udseende fra 2007 som værende en hvid mand, tynd og med kort blond hår. Han er ligeledes beskrevet som værende cirka 180 centimeter høj.

Politiet ønsker ikke at oplyse mandens fulde identitet.

Madeleine McCann forsvandt, da hun og familien var på ferie i Praia da Luz på Algarvekysten i Portugal.

Politiet har efterforsket den tyske mand siden 2017, hvor de for første gang kom på sporet af ham. Det har blandt andet resulteret i en konfiskering af mandens autocamper samt en ældre Jaguar, der blev omregistreret til en tysk nummerplade dagen efter Madeleine McCanns forsvinden.

Under efterforskningen har man kunnet konstatere, at den tyske mand boede på Algarvekysten fra 1995 til 2007.

Engelsk politi har delt flere billeder af mandens køretøjer, som han skulle have brugt på det pågældende tidspunkt i 2007. Der er blandt andet tale om en autocamper fra VW.

Den 43-årige tyskers autocamper.
Den 43-årige tyskers autocamper. Foto: Metropolitan Police
Vis mere