Som sikkerhedsvagt skal man stå på mål for meget. Trumps Datter, Ivanka Trump, og hendes mand Jared Kushner havde dog et helt særligt krav til deres vagter fra Secret Service.

De måtte nemlig ikke låne toilettet, selvom ægteparret har hele seks af dem. En beslutning, der har kostet Trump-regeringen ikke mindre end 600.000 kroner. Det skriver The Washington Post.

Helt præcist brugte den amerikanske regering 18.000 danske kroner om måneden siden 2017 på at få Secret Service-vagerne på toilettet.

De første par måneder måtte de bruge et mobilt toilet, som vi kender det fra festivaler og koncerter. Nogle gange måtte de også banke på ved naboen, som er den tidligere præsident Barack Obama, eller gå ned til vicepræsident, Mike Pence.

Det var en dyr beslutning ikke at dele toilettet med vagterne.
Det var en dyr beslutning ikke at dele toilettet med vagterne. Foto: Chris Kleponis
Vis mere

I september 2017 fik de dog endelig deres eget toilet i en etværelses kælderlejlighed, som regeringen endte med at leje af en anden nabo.

Og det var den, som kostede 18.000 kroner om måneden – penge som altså er betalt af til den amerikanskes skattekasse, af amerikanske statsborgere.

Præcis hvem, der sagde til vagterne, at de ikke måtte benytte toiletterne indenfor, er uklart, men en vagt har forklaret til Washington Post, at det var Ivanka Trump og Jared Kushner selv, der fremsatte beskeden.

Det har både Det Hvide Hus og Secret Service dog afvist. En talsmand fra Secret Service fortæller videre, at det er ganske normal praksis, at vagterne ikke går ind i de private boligerne, de skal beskytte.