»Jeg vil nærmest beskrive det, som om der var en erotisk opløftet stemning, når det blev fyraften. Og kvinderne var lige så meget interesserede i at score som mændene.«

Ordene kommer fra Eva-Marie Møller, der i dag er tilknyttet 'P1 Morgen', men som i mange år havde sin daglige gang på TV 2's redaktionsgange.

I et stort Berlingske-portræt af kulturen i mediekoncernen bidrager hun og flere andre tidligere TV 2-ansatte til at beskrive arbejdsmiljøet.

Et arbejdsmiljø, der i kølvandet på MeToo-bølgen har været under beskydning.

Blandt andet har en medieforsker kaldt TV 2 for 'medieverdenens største horehus', og en undersøgelse af sexisme- og krænkelseskulturen på stedet har bragt flere sager frem i lyset.

I alt fem medarbejdere er blevet afskediget som følge af undersøgelsen. Heriblandt Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo.

Jens Gaardbo. Til "Så er det sagt".
Jens Gaardbo. Til "Så er det sagt". Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

De to tv-værter var en del af den gruppe, som Eva-Marie Møller under sin ansættelse gik meget i byen med.

Journalisten fortæller, at mange af de ansatte dengang boede i København, men arbejdede i Odense. Da pendlermulighederne dengang ikke var så optimale, som de er i dag, festede de derfor ofte i den fynske by, når de havde fået fri fra arbejde.

Og her var der altså en løssluppen scorekultur. Det var ikke kun mændene, der var på jagt – det var også kvinderne, fortæller Eva-Marie Møller i Berlingskes artikel.

»De var blandt andre interesserede i Jens Gaardbo og Jes Dorph, og det var ikke, fordi de var studieværter, at de var attraktive mål. Det var, fordi de var nogle meget charmerende og underholdende fyre at være til fest med.«

Selv endte journalisten da også med at score en tv-fotograf, som hun siden blev gift med.

Det var der ikke noget sært i. For dengang var det meget normalt, at man scorede på kryds og tværs af mediehuset, fortæller flere af de kilder, Berlingske har talt med.

Jes Dorph-Petersen fotograferet på Kongens Nytorv i København.
Jes Dorph-Petersen fotograferet på Kongens Nytorv i København. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Den flade struktur har Jes Dorph-Petersen også sat ord på i det interview, han lavede med Politiken i forbindelse med sit ufrivillige farvel til TV 2.

»TV 2 i Odense var en ekstremt social arbejdsplads, hvor der var flydende grænser mellem privatliv og arbejde. Der var mange unge, vi var flyttet til en ny by, vi var der hele tiden, og der var en fri tone, som gjorde, at man faktisk ikke tænkte så meget over, hvem der lavede hvad, og om man var praktikant eller chef eller journalist eller kameramand.«

»Samtidig med at det er en arbejdsplads, som nu er under hård beskydning for at være sexistisk og krænkende, så var det også den mest hjertelige og varme og care about arbejdsplads, jeg nogensinde har været på.«

Det var i festligt lag, at de påståede episoder, der endte med at koste Jes Dorph-Petersen jobbet, fandt sted i henholdsvis 2001 og 2003.

Flad struktur til trods understreger Jes Dorph-Petersen i et interview med Politiken, at det altså ikke var normalt for ham at invitere yngre kvinder – journalistpraktikanter – med hjem.