Israelske forskere siger ifølge The Jerusalem Post, at de vil have fremstillet en vaccine mod coronavirus »om få uger.«

De siger, at det vil tage mindst 90 dage at komme gennem godkendelsesproceduren, og at det potentielt også vil tage tid at få vaccinen ud på markedet.

Israels minister for videnskab og teknologi, Ofir Akunis, siger ifølge The Jerusalem Post, at israelske forskere er tæt på at kunne udvikle den første vaccine mod det nye coronavirus.

»Hvis det hele går efter planen, så vil vaccinen være klar inden for få uger, og den vil kunne erhverves om 90 dage,« hedder det i en udtalelse fra ministeren.

»Lykønskninger til Migal (Det Galilæiske Forskningsinstitut) med det spændende gennembrud,« siger Akunis i en presseerklæring.

Akunis tilføjer, at han er overbevist om, at der vil ske en hurtig godkendelsesproces, så »det bliver muligt at reagere hurtigt på den alvorlige globale Covid-19-trussel.«

I de seneste fire år har et hold af Migals forskere udviklet en vaccine mod et smitsomt virus (IBV), som forårsager lungeinfektioner hos fjerkræ.

Effekten ved denne vaccine er blevet påvist ved laboratorieforsøg på instituttet.

»Vores udgangspunkt var, at vi ville udvikle teknologien og ikke specifikt en vaccine mod dette eller et andet virus,« siger forskeren Chen Katz, som er bioteknologisk leder hos Migal.

»Vi kan sige, at det var et rent lykketræf, at vi besluttede, at vælge coronavirus som en model for vort system,« tilføjer Chen Katz ifølge The Jerusalem Post.

Da krisen omkring coronavirus tog til, fandt Migals forskere ud af coronavirusset fra Kina genetisk minder om IBV, som de arbejdede med.

»Det skaber stor sandsynlighed for, at der kan udvikles en vaccine til mennesker inden for kort tid,« pointerer Katz.

/ritzau/