Den forhenværende amerikanske filmmogul Harvey Weinstein er kendt skyldig i to tilfælde af seksuelle overgreb.

Det skriver flere internationale medier.

Weinstein er kendt skyldig i to ud af i alt fem anklagepunkter.

De to mest alvorlige anklager mod den tidligere så magtfulde filmmager blev dog afvist af juryen i sagen, der har voteret over de seneste fem dage på Manhattan i New York.

Harvey Weinstein ankom til retten mandag for at modtage afgørelsen.

Her gik han - som flere andre gange - ved hjælp af en rolator.

67-årige Weinstein blev således kendt skyldig i to anklager. Den første omhandler det, der i det amerikanske retssystem hedder en voldtægt af tredje grad.

Det indebærer, at en gerningsmand - i dette tilfælde Harvey Weinstein - enten har haft samleje med en person, som ikke har kunnet modsætte sig, gerningsmanden har været over 20 år, mens offeret har været under 17, eller at der ikke har været samtykke.

Harvey Weinstein er blevet kendt skydlig i to af fem anklager om seksuelt overgreb.
Harvey Weinstein er blevet kendt skydlig i to af fem anklager om seksuelt overgreb. Foto: Scott Heins
Vis mere

Netop sagen om voldtægt af tredje grad er mod den tidligere lovende skuespillerinde Jessica Mann.

Den anden domfældelse for Weinstein omhandler en såkaldt 'kriminel seksuel akt af første grad', som det hedder i det amerikanske retssystem.

Den indebærer, at gerningsmanden har haft samleje af oral eller anal karakter med en person, som ikke gav samtykke eller var ude af stand til at modsætte sig. Det gælder for Harvey Weinsteins vedkommende i sagen mod den tidligere produktionsassistent Mimi Haley.

Endnu står det ikke klart, hvad den præcise straf for Harvey Weinstein bliver. Men det står klart, at strafudmålingen er sat til at falde 11. marts.