Det britiske luftfartsselskab British Airways har torsdag aflyst sine flyvninger til og fra den israelske hovedstad Tel Aviv.

Det sker, efter at der i knap en uge har været voldsomme sammenstød mellem israelere og palæstinensere med adskillige dødsfald til følge.

- Sikkerhed og tryghed for vores kolleger og kunder er altid vores førsteprioritet, og vi følger løbende situationen tæt, skriver British Airways.

Det er et af flere selskaber, der har aflyst flyvninger til Tel Aviv.

Onsdag meddelte de amerikanske selskaber United Airlines, Delta Air Lines og American Airlines, at de har indstillet flyvninger mellem USA og Tel Aviv.

De seneste dages uro har hidtil kostet 72 mennesker livet i Gaza, oplyser læger på stedet.

Syv personer er blevet dræbt i Israel, oplyser landets militær.

Situationen i området har været højspændt siden fredag, hvor kampklædt israelsk politi stødte sammen med palæstinensere i forbindelse med den sidste fredagsbøn i muslimernes hellige fastemåned, ramadanen.

Store dele af det internationale samfund - herunder Storbritannien, USA og FN - har opfordret til en nedtrapning af den voldsomme uro.

- Storbritannien er dybt bekymret over den tiltagende mængde vold og civile ofre, og vi ønsker straks at se en nedtrapning af konflikten, skrev den britiske premierminister, Boris Johnson, onsdag på Twitter.

/ritzau/Reuters