Israel fortsætter fredag massive bombardementer af Gazastriben, hvor mindst 122 mennesker er dræbt siden mandag.

Tidligt fredag rettede Israel angreb mod tunneler, som militante palæstinensere bruger til at smugle våben ind i Gaza.

160 kampfly deltog i den israelske operation, mens kampvogne og artilleri beskød enklaven udefra, oplyser en talsmand for militæret.

Det var den hidtil største offensiv under den igangværende konflikt og de alvorligste kampe mellem Israel og militante grupper i Gaza siden 2014.

Palæstinensere, der har søgt tilflugt ved en af de skoler, der er drevet af FN, søger i ly under endnu et luftangreb fra israelsk side fredag.
Palæstinensere, der har søgt tilflugt ved en af de skoler, der er drevet af FN, søger i ly under endnu et luftangreb fra israelsk side fredag.
Vis mere

»Jeg sagde, at vi ville ramme Hamas og de andre terrororganisationer virkelig hårdt, og det er præcis det, vi er i gang med,« siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Ifølge Israels militær er 80-90 militante palæstinensere dræbt siden mandag. Natten til fredag blev »mange kilometer« af tunnelsystemer ødelagt.

Efter den natlige offensiv fulgte militante palæstinensere hurtigt op med en byge af raketter mod Israel.

Imens forsøger civile palæstinensere at søge i sikkerhed i Gazastriben. Et område, der ikke er større end den danske ø Mors.

Beboere søger skjul i en bygning i en israelske kystby Tel Aviv, efter raketter blev affyret mod Israel fra Gazastriben. Billedet er fra 13. maj.
Beboere søger skjul i en bygning i en israelske kystby Tel Aviv, efter raketter blev affyret mod Israel fra Gazastriben. Billedet er fra 13. maj. Foto: GIDEON MARKOWICZ
Vis mere

FN's flygtningeorganisation, UNHCR, oplyser, at mange hundrede mennesker har søgt tilflugt på skoler, som FN driver i Gazastriben.

Sent torsdag aften tog Rewaa Marouf sine børn med og flygtede fra sit hjem i byen Beit Lahiya, der ligger tæt ved Gazastribens nordlige grænse mod Israel.

De befinder sig nu i en flygtningelejr, som FN driver, hvor hun og børnene sidder tæt sammen med snesevis af andre palæstinensere.

På vejene udenfor kører andre videre mod syd i biler, på æselkærrer eller til fods.

»Vi sad hjemme med børnene, da artilleri begyndte at brage i alle retninger,« fortæller Rewaa Marouf.

»Huset ved siden af vores blev bombet, og granatsplinter ramte vores hus. Indtil videre aner vi ikke, om det hus, vi forlod, også er blevet bombet,« fortæller hun.

/ritzau/Reuters