Danmark har fået en ny dansk tennisdarling i form af Clara Tauson, og det vælger TV 2 nu at lukrere på.

Tv-stationen har således haft rettighederne til at vise WTA-tennis siden 2017, og nu har de forlænget rettighederne, så de gælder til og med 2026.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

»Vi har været privilegerede med at følge Wozniackis sidste sæsoner i karrieren, og nu er vi lige så begejstrede for at kunne følge Clara Tauson i starten på det, der tegner til en flot og stor karriere. Vi kunne ikke ønske os en bedre start på forlængelsen end Tausons flotte sejr i Lyon for nylig, der også trak mange seere til TV 2 Sport og TV 2 Play. Så det er svært at få armene ned,« siger Kristian Hyldgaard, der kanalchef på TV 2 Sport.

Clara Tauson vandt for nylig sin første WTA-turnering i karrieren, da hun strøg til tops i Lyon. 
Clara Tauson vandt for nylig sin første WTA-turnering i karrieren, da hun strøg til tops i Lyon.  Foto: ALEXANDRE HERGOTT
Vis mere

Dermed kan alle turneringer fremover ses på TV 2 Play, mens de fleste – og også alle Clara Tausons kampe – vil blive vist på TV 2 Sport.

Den blot 18-årige Clara Tauson imponerede senest stort, da hun på suveræn vis gik hele vejen ved en WTA-turnering i Lyon, der samtidig betød, at hun brød ind i top-100 på verdensranglisten.

Eksperter har storrost den unge dansker, der er spået en stor tennisfremtid.

På herresiden er unge Holger Rune også i fuld gang med at bevise sit værd, efter han senest sikrede sig sine første sejre på ATP-touren.

Foto: MARTIN BUREAU
Vis mere

Han spilles således kvartfinale ved ATP-turneringen Chile Open fredag eftermiddag.

»Med både WTA og ATP på TV 2s sportskanaler og TV 2 Play glæder vi os til at kunne følge de to store talenter Clara Tauson og Holger Rune de næste mange år. Det er helt i tråd med vores strategi om at fokusere på de store danske atleter på TV 2 Sport, og med TV 2 Play har vi mulighed for at vise flere turneringer og flere kampe på samme tid,« siger kanalchefen.

Næste WTA-turnering hedder St. Petersburg Ladies Trophy og finder sted i næste uge.

Her skal Clara Tauson forsøge at kvalificere sig ind i hovedturneringen.