Det danske tennisstortalent Clara Tauson er klar til finalen i WTA-turneringen i italienske Courmayeur.

Det står klart, efter at teenageren lørdag aften slog den tredjeseedede russer, Liudmila Samsonova, i semifinalen med sætcifrene 4-6. 7-6, 6-4.

Den 18-årige dansker var helt nede i sækken, men vandt alligevel semifinalen Samsonova, der ligger nummer 42 på verdensranglisten.

Tauson, der på samme liste rangerer som nummer 49, havde hele fem matchbolde imod sig i andet sæts tiebreak, men afværgede dem alle og vandt siden kampen med cifrene 4-6, 7-6, 6-4.

Foto: Jerry Lai
Vis mere

Også i tredje sæt var Tauson på vej mod nederlag, og kampen varede i hele 2 timer og 31 minutter, inden danskeren kunne juble over comebacket.

Tauson fik en god start på kampen, da hun tegnede sig for det første servegennembrud til 3-1, men så fik russeren ellers gang i sit spil.

Hun servede fremragende, og da hun så også begyndte at returnere stærkt, blev hun en stor mundfuld for Tauson.

Samsonova brød tilbage til 3-3, og så fulgte en stillingskrig. Tauson havde en oplagt chance for at serve sig på 5-4, men hun missede sin flugtning.

Den blev dyr. For russeren sendte vitale vindere afsted på de næste to bolde og kom foran 5-4. Derefter servede hun sikkert sættet hjem.

Andet sæt startede jævnbyrdigt, men Samsonova fandt et fremragende niveau, da hun først holdt serv rent til 2-2 og derefter også brød rent til 3-2.

Det lignede en afgørelse, men Tauson udnyttede i partiet efter, at Samsonova dykkede en smule. En russisk fejl hjalp danskeren på 3-3.

Derfra holdt begge spillere serv, og så måttet sættet afgøres i tiebreak ved stillingen 6-6.

Her startede Samsonova skarpt, og hun spillede sig til fire matchbolde ved 6-2, men så meldte nervøsiteten sig.

Danskeren sendte det meste retur, og da russeren begyndte at lave uprovokerede fejl, forsvandt matchboldene én efter én.

Tauson afværgede endda en femte matchbold ved 7-8, inden danskeren udnyttede sin anden sætbold og tvang kampen ud i tre sæt.

Her fik Samsonova den bedste start med det første brud og føringen på 3-1, men typisk for kampen svarede Tauson tilbage og kom på 3-3.

Hun havde tydeligvis det mentale overtag efter andet sæts afslutning, og det udnyttede hun til at bryde til 5-4. Herefter servede danskeren sejren stensikkert hjem med et rent parti.

/ritzau/

Opdateres