'Realiteten efter at have tabt en tre timer lang kamp.'

Sådan lyder det fra danske tennisspiller Clara Tausons i en Instagram-story, efter hun torsdag tabte til kinesiske Saisai Zheng ved WTA-turneringen på Tenerife.

For som om det ikke var irriterende nok at tabe en dramatisk og tæt kamp, der varede to timer og 49 minutter, så kunne det danske stortalent efterfølgende se, hvordan hun var blevet bombarderet med beskeder og kommentarer på Instagram fra forskellige brugere.

Hadefulde kommentarer og dødstrusler, der kommenterer på alt fra hendes spil til hendes udseende, ligesom flere også skriver, at de ønsker hende død. 'Die (dø, red.),' skriver en person til hende. Andre anklager hende også for matchfixing - 'corrupted fixer player,' lyder en besked.

Foto: Clara Tauson/Instagram
Vis mere

De mange hadefulde beskeder til Danmarks bedste kvindelige tennisspiller er langtfra et engangstilfælde.

B.T. har i artikelserien 'Med livet på spil' tidligere på året beskrevet, hvordan mange danske sportsudøvere i stor stil udsættes for hadbeskeder og mordtrusler fra personer, der spiller penge på deres kampe.

Her modtog danske atleter beskeder, der eksempelvis lød:

  • 'Jeg håber, dit fly styrter ned'
  • 'Næste gang du kommer til København, slår jeg dig ihjel'
  • 'Jeg håber, du dør af kræft'

Artikelserien fik Danmarks Idrætsforbund til at se med stor alvor på sagen.

18-årige Clara Tauson, der er nummer 48 i verden, vandt tirsdag i første runde, da hun slog den rutinerede brite Heather Watson i tre sæt.

Danskeren var seedet syv i turneringen, men formåede altså ikke at spille sig videre i turneringen på trods af favoritværdigheden.

B.T. har været i kontakt med Clara Tausons mor Tine, der oplyser, at man ikke har yderligere kommentarer til opslaget.