Den canadiske teenager Leylah Fernandez fortsætter sin sejrsmarch ved US Open i New York City.

Tirsdag stormede den 19-årige tennisspiller i semifinalen i grand slam-turneringen ved at besejre den femteseedede ukrainer Elina Svitolina med 6-3, 3-6, 7-6 (7-5).

Dermed kan den unge canadier føje endnu en sejr til sit korte cv.

Triumfen kommer dog ikke helt som den store overraskelse, med tanke på at hun allerede har sendt den forsvarende US Open-vinder, Naomi Osaka, og den tredobbelte grand slam-vinder Angelique Kerber ud af turneringen.

Leylah Fernandez ligger nummer 73 på verdensranglisten, mens Elina Svitolina bliver anset for at være en af de bedste spillere, der endnu ikke har vundet en grand slam.

Derfor må ukraineren også have spået sig selv gode muligheder for at nå semifinalen.

Men Fernandez, der mandag fyldte 19 år, viste med det samme i kvartfinalen, hvorfor hun ikke er nogen helt almindelig teenager. Den unge canadier tog således kontrollen fra start og gav i første sæt ikke Svitolina en eneste breakmulighed.

I andet sæt fik ukraineren bedre fat, men hun blev stadig tvunget til at arbejde for at vinde sættet.

Det var dog ikke nok til at bringe Leylah Fernandez ud af fatning, og i tredje sæts tiebreak sikrede canadieren sig en afgørende føring, da hun brød modstanderens serv og kom foran 4-2, inden hun afgjorde sættet.

Og reaktionen efter talte sit tydelige sprog. Leylah Fernandez var dybt berørt over det, hun lige havde præsteret. Hun satte sig ned, gemte kortvarigt sit ansigt i hænderne og lod tårerne trille.

»Jeg aner helt ærligt slet ikke, hvad jeg føler lige nu. Gennem hele kampen var jeg så nervøs,« sagde Fernandez efter sejren og fortsatte:

»Jeg forsøgte bare at gøre, hvad min træner bad mig om. Takket været publikum i New York, der heppede på mig, kæmpede for mig og aldrig stoppede, så kunne jeg presse mig selv i dag. Svitolina er en fantastisk spiller, hun kæmpede med alt, hun kunne, hun løber efter alt. Jeg er dybt beæret over at have spillet mod hende. Jeg sagde bare til mig selv, at jeg skulle stole på mine slag, stole på, at det nok skulle gå. Selv hvis jeg ville tabe på det, skulle jeg gå efter det. Det er jeg glad for, jeg gjorde.«

Leylah Fernandez skal i semifinalen op imod Aryna Sabalenka.

Den andenseedede hviderusser gjorde tirsdag aften lokal tid kort proces med Barbora Krejčíková, da hun besejrede tjekken og dette års vinder af French Open med 6-1, 6-4.

Sabalenka skulle bare bruge en time og 26 minutter på at vinde kvartfinalen.

Den 23-årige hviderusser nåede også frem til semifinalen ved dette års Wimbledon. Men hun har ligesom Leylah Fernandez aldrig været i finalen i en grand slam.