Hvis man som tennisfan havde glædet sig til at se Danmarks store stjernefrø på dansk grund, er der nu ærgerligt nyt.

18-årige Holger Rune har nemlig valgt at melde fra til Davis Cup-kampen mod Thailand, der spilles 17. og 18. september i Kolding.

Det oplyser den danske komet på sin Instagram-profil. Se opslaget i bunden af artiklen.

'Selvom jeg virkelig havde set frem til at repræsentere mit land i Davis Cup-kampen mod Thailand i næste uge, har jeg taget den svære beslutning at overlade min plads til en anden og i stedet konkurrere på ATP-touren,' skriver Holger Rune, der for nylig kom på alles læber, efter han i første runde af US Open tog et sæt fra verdensetteren Novak Djokovic.

Det danske Davis Cup-hold får ikke glæde af Holger Runes tilstedeværelse i næste uge.
Det danske Davis Cup-hold får ikke glæde af Holger Runes tilstedeværelse i næste uge. Foto: Sarah Stier
Vis mere

Holger Rune begrunder beslutningen med, at han længe har haft målet og ambitionen om at slutte året i top-100, hvilket han nu har sat alle kræfter ind for at nå, inden sæsonen slutter i november.

Det betyder, at han ifølge ham selv er nødt til at spille så mange turneringer på touren, som han kan.

'For at gøre det klart er det ikke en egoistisk ting. Smagen af grand slam-tennis ved US Open gav mig lyst til allerede at prøve det igen til næste års Australian Open. Derfor er det essentielt at være i top-100 for at få direkte adgang. Jeg vil selvsagt helst undgå kvalifikation – og at spille mod Novak Djokovic i første runde,' skriver han.

I samme ombæring lover den unge stjerne at være tilbage i de danske farver igen snart.

Den danske Davis Cup-kaptajn, Frederik Løhcte Nielsen, ærgrer sig over afbuddet.
Den danske Davis Cup-kaptajn, Frederik Løhcte Nielsen, ærgrer sig over afbuddet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Da Davis Cup-kaptajnen Frederik Løchte Nielsen udtog sit mandskab til næste uges opgør, så han ellers frem til at få Holger Rune, der er Danmarks bedst rangerede spiller, i aktion.

»Vi har et stærkt hold, der er klar til at gå efter sejren mod Thailand. Holger Rune har vundet imponerende mange kampe i år, og resten af holdet har alle leveret gode resultater denne sommer på ITF’s World Tennis Tour. Vi glæder os til at spille og levere varen foran et forhåbentligt talstærkt publikum i Kolding,« sagde Løchte Nielsen.

B.T. har onsdag eftermiddag været i kontakt med den danske kaptajn, der ærgrer sig over Holger Runes beslutning.

»Jeg er ærgerlig over, at Holger har valgt ikke at være med, men jeg fokuserer på de spillere, der er med, og den opgave, vi har foran os. Det ændrer ikke på, at jeg glæder mig utroligt meget til at komme i kamp i Kolding med drengene,« siger han.

Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

Holger Rune var senest i aktion ved US Open, hvor han i sin grand slam-debut tabte til superstjernen Novak Djokovic i fire sæt.

Danskeren er lige nu placeret som nummer 145 på verdensranglisten og var tirsdag i aktion ved en ATP Challenger-turnering i Østrig, hvor han i første runde tabte til polske Kamil Majchrazk, der er nummer 114 i verden.

Det danske Davis Cup-hold består derfor af August Holmgren, Christian Sigsgaard, Benjamin Hannestad og holdets spillende kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

Onsdag aften oplyser Dansk Tennis Forbund, at de i stedet for Holger Rune har udtaget Johannes Ingildsen.

Davis Cup-kampen i World Group II mod Thailand spilles i Sydbank Arena i Kolding den 17. og 18. september.