Holger Rune genansætter stjernetræneren Patrick Mouratoglou.

Det melder Rune-lejren onsdag.

Holger Rune stoppede ellers samarbejdet med den franske træner i august sidste år.

Men nu vender han altså tilbage og bliver en del af trænerteamet omkring den danske tenniskomet sammen med Kenneth Carlsen.

Holger Rune og stjernetræneren Patrick Mouratoglou indleder på ny et samarbejde.
Holger Rune og stjernetræneren Patrick Mouratoglou indleder på ny et samarbejde. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jeg er virkelig glad for at genoptage samarbejdet med Patrick. Det er sammen med Patrick, at jeg har fejret nogle af de største sejre i min karriere, og jeg glæder mig til, at vi sammen indleder jagten på flere store titler,« siger Holger Rune.

»Vi har haft nogle rigtig gode snakke om, hvordan samarbejdet skal være fremover, og vi har fundet et stærkt setup, som skaber de bedste betingelser for at præstere optimalt,« siger Holger Rune.

Patrick Mouratoglou blev første gang en del af danskerens trænerteam i efteråret 2022, kort før Rune tog karrierens hidtil største triumf ved Paris Masters.

Det var også franskmanden, der stod bag Holger Rune, da danskeren i foråret 2023 tabte finalen i de to ATP 1000-turneringer i Rom og Monte Carlo.

Holger Rune langede ellers ud efter Mouratoglou og kaldte træneren for uengageret kort efter US Open.

»Jeg følte nærmest, at jeg var alene med min mor til US Open. Patrick var der en halv time før og til træning, og derfra så jeg ham ikke igen. Det var meget uengageret. Alle er forskellige, så det må man jo respektere,« lød det dengang fra Holger Rune.

Kovendingen kommer efter en periode med meget tumult omkring Holger Runes trænerteam, der er gået verden rundt.

Både tennislegenden Boris Becker og Roger Federers tidligere træner Severin Lüthi har de seneste måneder sagt både goddag og farvel til danskeren.

B.T. opgjorde i starten af februar, hvor ofte Holger Rune rent faktisk har skiftet træner, og tallene er helt vilde. Læs hele den historie lige HER.

»Det er ingen hemmelighed, at jeg går benhårdt efter at vinde grand slam-turneringer og blive nummer et på verdensranglisten. Det kræver den rigtige trænerkonstellation og det rigtige team omkring mig,« siger Holger Rune.

»Nogle gange skal man afprøve nogle ting for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Jeg er i de seneste måneder blevet klogere på, hvad der fungerer bedst for mig, og jeg tror på, at vi nu har sat et super stærkt hold, som kan hjælpe mig med at nå mine mål,« siger Holger Rune.