Det fungerede slet ikke for Holger Rune. Faktisk udviklede det sig til lidt af et drama på sidelinjen.

Og derfor tog han konsekvensen.

For blot to uger siden meldte den danske tenniskomet nemlig ud, at han droppede sit samarbejde med den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou. Især fordi resultaterne på banen svingede for meget.

Men der var dog også en anden årsag til bruddet med franskmanden. Det afslører Holger Rune i et interview med B.T. forud for Davis Cup-kampene i Danmark.

Holger Rune og Patrick Mouratoglou har stoppet samarbejdet.
Holger Rune og Patrick Mouratoglou har stoppet samarbejdet. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge tennisstjernen var Patrick Mouratoglou der simpelthen ikke nok for ham, når han altså ikke lige stod ved siden på træningsbanen.

Og det kunne han ikke acceptere.

»Jeg følte nærmest, at jeg var alene med min mor til US Open. Patrick var der en halv time før og til træning, og derfra så jeg ham ikke igen. Det var meget uengageret. Alle er forskellige, så det må man jo respektere,« lyder det fra Holger Rune, inden han tilføjer:

»Jeg oplevede det mere og mere. Jeg ved, at Patrick har vanvittig travlt. Og jeg vidste, hvad jeg gik ind til, men det svingede meget i turneringer, hvor meget han var der eller ikke var der. Det var ikke så godt for mig.«

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

I stedet for at stå midt i trænerdramaet, har det danske stortalent nu besluttet, at det er Lars Christensen – der har trænet Holger Rune, siden han var barn – som skal være med på sidelinjen fremover.

Han har nemlig ikke brug for alt det 'show' uden for banen, som han selv beskriver noget af den tid, hvor Patrick Mouratoglou var tilknyttet teamet:

»Jeg ville gerne tilbage til det, jeg vidste, der virkede. Der var nogle ting, der haltede. Lars kender mit spil, og han har bygget mit spil op. Jeg kender ham, og der er ro omkring ham. Ikke noget show.«

Dermed slipper han også for at blive involveret i et såkaldt 'ego-clash' mellem de to trænere, som han har oplevet flere gange i løbet af 2023.

»Jeg var nok den, der kunne mærke det mest. Og i sidste ende gik det ud over mig og min præstation. Det er svært at have to trænere, og det fungerede slet ikke for mig,« afslutter han.

Holger Rune spiller de kommende dage Davis Cup, når Danmark tager imod Brasilien i Hillerød.

Herefter venter en tur til Asien og flere ATP-turneringer. Denne gang bliver det dog kun med Lars Christensen som træner.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Patrick Mouratoglou, men det har ikke været muligt.