Han savnede opbakning og kunne ikke genkende sin gamle klub.

FC København-ikonet Mathias 'Zanka' Jørgensen føler sig svigtet, når han ser tilbage på sin sidste svære tid i hovedstadsklubben, hvor han fik sit gennembrud, og som han i sin karriere har oplevet store triumfer med.

»Jeg synes, at man er blevet en lille smule for undskyldende og en lille smule for 'nå, men vi prøver at behage alle',« siger den 31-årige forsvarsspiller i podcasten 'Inside By Sisto', hvor han taler ud om den forrige sæson i FCK.

I podcasten fortæller han, at han i forrige sæson ikke mærkede den ånd og mentalitet, der var i FC København, dengang Ståle Solbakken og sågar Flemming Østergaard var de stærke mænd i den store danske klub.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Før i tiden inde i FCK, hvis man ikke ville snakke med nogen, der ikke var rettighedshavere, så kunne de 'go fuck themselves' på en eller anden måde. Det synes jeg bare var ændret en lille smule. Den her ting med at stå på mål for alt og slås for FCK, det synes jeg var det fedeste. Jeg gjorde det for min 'familie'. Det er min klub, det her,« siger den nu tidligere FCK'er.

Efter lejeopholdet i FCK sluttede i sommer skiftede han til Brentford efter en turbulent sæson, som bød på chokfyringen af Ståle Solbakken oven på en sportslig krise. Herefter blev Jess Thorup ansat som ny cheftræner, mens Peter 'PC' Christiansen fulgte som ny sportschef.

I en periode blev 'Zanka', som ellers var landsholdsspiller og øverst i hierarkiet, bænket af Thorup. Det udtrykte han offentligt sin utilfredshed med, hvilket vakte opsigt.

Derudover skabte det også overskrifter, at 'Zanka' i forbindelse med en Superliga-kamp langede ud efter en tv-reporter fra TV3 Sport for rullende kameraer.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Man fornemmer i interviewet i podcasten, som 'Zankas' landsholdskollega Pione Sisto står bag, at forsvarsspilleren i de perioder ikke mærkede den fornødne opbakning fra FCK-baglandet i sidste sæson, hvor han gjorde comeback til FCK på en lejeaftale efter et ophold i Fenerbahce.

»Det kræver, at man har opbakningen fuldt ud. Det kræver, at man har et bagland, en klub, en træner, en pressechef. Altså, at alle står bag dig. Det er en af de ting, som jeg synes manglede rigtig meget i FCK igennem den sidste periode,« skyder 'Zanka' og fortsætter sin kritik:

»Jeg følte, at det var blevet for ustabilt. Det vil sige, at når jeg prøvede det, så var det ikke alle, der var med på, at 'nu står han og opfører sig åndssvagt i medierne', 'han står og råber ad en eller anden',« siger Brentford-spilleren, som også for nogle uger siden udtrykte skuffelse over sin sidste sæson i FCK:

»Overordnet set var det bare skuffende. Det var skuffende for mig, for klubben og ikke mindst for fansene,« sagde han i et interview med B.T.

B.T. har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Mathias 'Zanka' Jørgensen. Det har ikke været muligt. Heller ikke FCK ønsker at medvirke til artiklen.

Andre læser også