Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 18-årige OB-angriber Luca Kjerrumgaard har fået en tidlig julegave. Når denne sæson er færdigspillet, rykkes han nemlig op i førsteholdstruppen i Ådalen.

Det sker på en aftale, der holder U19-topscoreren i klubben til sommeren 2025. OBs akademichef Tonny Hermansen har store forventninger til angriberen, der har 'specielle færdigheder'.

»Han har nogle specielle færdigheder, der gør, at han på sigt kan blive en profil, og derfor skriver vi kontrakt med ham. Han har blandt andet en flot hovedstødsteknik, hvor han både kan bruge timingen og kraften i hovedstødet. Han er meget professionel, og det sætter vi stor pris på,« siger Tonny Hermansen til OBs hjemmeside.

Luca Kjerrumgaard, der fik sin fodboldopdragelse i Dalum, glæder sig til at fokusere ekstra meget på fodbold.

Luca Kjerrumgaard - her flankeret af Michael Hemmingsen og Tonny Hermansen - bliver ny førsteholdsspiller i OB.
Luca Kjerrumgaard - her flankeret af Michael Hemmingsen og Tonny Hermansen - bliver ny førsteholdsspiller i OB. Foto: Odense Boldklub
Vis mere

»Det er et stolt øjeblik for mig, og det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var 5-6 år gammel. Det har altid været fodbold frem for alt andet, og så er det ekstra fedt, at det er i OB, jeg får chancen. Her har jeg har dannet nogle værdier, som hårdt arbejde og ihærdighed, og det falder godt i tråd med klubbens værdier,« siger Luca Kjerrumgaard.

Luca Kjerrumgaard læser lige nu HHX på Tietgen, og her bliver han færdig med uddannelsen til sommer, hvorefter han tiltræder i superligatruppen på en fuldtidskontrakt.

»Luca kom hertil fra Dalum, og i OB har han udviklet sig fra at være en stationær 9'er til nu at være en bevægelig, fysisk stærk 9'er, der også er en vigtig spilstation,« fortsætter Tonny Hermansen om den unge angriber.

»Det er sjældent, man kan have en angriber, som både er god til at komme ind i feltet og afslutte, men som også kan tage bolden til sig og være en vigtig opspilsstation.«

Luca Kjerrumgaard var i truppen til pokalkampen mod FC Roskilde i september, men kom ikke på banen. Se hans bedste mål fra U19-ligaen i OBs video over artiklen.

Andre læser også