Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Emmanuel Sabbis baglår lukkede kampen endegyldigt, da OB efter 90 minutters overtalsspil sendte FC Nordsjælland ud af pokalturneringen onsdag aften. Trods en mand i overtal måtte fynboerne helt ud i forlænget spilletid for at afgøre kampen.

Hjemmeholdet startede med højt pres og god boldomgang og sad generelt på spillet de første 20 minutter, mens OB havde svært ved at spille sig farlige og i det hele taget sætte afleveringerne sammen uden boldtab. Gæsternes spil var langsomt og usammenhængende, mens FC Nordsjælland lukrerede på hurtige omstillinger, som da Oliver Antman på frækkeste vis prikkede bolden rundt om to OB-spillere i træk, og selvom Jørgen Skjelvik kom tilbage på plads, ramte Antmans skud nordmandens fod og sejlede over Hans Christian Bernat i målet til 1-0 efter blot 13 minutter.

Efter en god halv time fik OB så en gave af FCNs Adamo Nagalo, der først fik gult kort for at fælde Emmanuel Sabbi og allerede tre minutter efter så fik en advarsel mere for en tackling på Troels Kløve. Så var FCN reduceret til ti mand. Men selv i overtal havde OB det svært, og anden halvlegs første rigtigt store mulighed tilfaldt FCN et kvarter før tid, men 'HC' fik akkurat prikket den ud til hjørne. Få minutter før slutningen af ordinær tid lykkedes det så Aron Thrándarson at udligne og tvinge kampen i forlænget spilletid. Her bragte Mart Lieder OB på sejrskurs, inden Sabbi med baglåret dirigerede et skud fra Jeppe Tverskov over stregen til 3-1. Lieder gjorde det også til slutresultatet 4-1.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Den finske hvirvelvind. Hold nu op, hvor går det stærkt, når Oliver Antman får færten af en mulighed. OBs ellers hurtige norske højreback Nico Mickelson blev sat helt af, da Antman sprintede ned ad venstrekanten tidligt i kampen med et løb fra egen banehalvdel til OBs felt, hvor Antman fik et hjørnespark ud af omstillingen. Kort efter var han på spil igen, da han prikkede den uden om en OB'er ved midterlinjen, og så gjorde det samme på Jørgen Skjelvik. Nordmanden kæmpede sig tilbage, men Antmans skud ramte Skjelviks fod og strøg over hovedet på Hans Christian Bernat. I sidste ende var finnens præstation forgæves, da han fra bænken kunne se holdkammeraterne smide sejren væk.

Uanset kampens udfald er det simpelthen for dumt at bringe sit hold i undertal med to gule kort på tre minutter. Men det var ikke desto mindre, hvad Adamo Nagalo gjorde allerede i første halvleg. FCNs 19-årige ivorianske forsvarsspiller fældede først Emmanuel Sabbi på kanten af feltet, så OB fik frispark, der ikke blev udnyttet. Og tre minutter senere var det så hans egen dårlige førsteberøring, der blev fulgt op af en tackling på Troels Kløve, og så måtte dommer Jakob Sundberg hive det røde kort op af lommen allerede efter 35 minutters spil. I lang tid så det ud til ikke at få betydning, men OB udlignede efter 89 minutter, og efter otte minutter af den forlængede spilletid bragte Mart Lieder OB på sejrskurs.

FCN (3-5-2)

Emmanuel Ogura 3
Mads Thychosen 3
Jonas Jensen-Abbew 3 (Ud: 84.)
Adamo Nagalo 1 (Rødt kort: 34.)
Oliver Rose-Villadsen 4 (Ud: 84.)
Martin Frese 3
Jacob Christensen 3 (Ud: 91.)
Abu Francis 4
Magnus Kofod Andersen 4 (Ud: 84.)
Oliver Antman 5 (Ud: 69.)
Andreas Schjelderup 3 (Ud: 53.)

---

Maxwell Woledzi 3 (Ind: 53.)
Lasso Coulibaly 3 (Ind: 69.)
Simon Adingra 3 (Ind: 84.)
Daniel Svensson 2 (Ind: 84.)
Willy Kumado 2 (Ind: 84.)
Leo Walta 2 (Ind: 91.)

OB (4-2-3-1)

Hans Christian Bernat 3
Nicholas Mickelson 3
Jeppe Tverskov 4
Kasper Larsen 3
Jørgen Skjelvik 2 (Ud: 79.)
Jens Jakob Thomasen 2 (Ud: 46.)
Troels Kløve 3
Emmanuel Sabbi 3 (Ud: 109.)
Mads Frøkjær-Jensen 3 (Ud: 67.)
Moses Opondo 3 (Ud: 99.)
Max Fenger 3 (Ud: 79.)

---

Mart Lieder 4 (Ind: 46.)
Jakob Breum 3 (Ind: 67.)
Bashkim Kadrii 3 (Ind: 79.)
Aron Thrándarson 4 (Ind: 79.)
Alexander Juel Andersen UB (Ind: 99)
Robin Østrøm UB (Ind: 109.)

Det var tydeligt at se, at OBs forsvarsgeneral Jeppe Tverskov har en fortid som offensiv spilfordeler i de helt unge dage. Den tidligere anfører var den i striber, der tog mest initiativ, da OB kom en mand i overtal, og særligt i anden halvleg diskede Tverskov op med flere flotte pasninger og indlæg fra sin position dybt i banen. Og ikke på noget tidspunkt gik han på kompromis med sine defensive pligter, hvor han sikkert afviste de rødklædte Farum-drenge, når de kom tæt på. En flot kamp af Tverskov, der også overtog anførerbindet, da Jens Jakob Thomasen blev skiftet ud.

På trods af et flot fremmøde af OBs fans sådan en onsdag aften langt fra Odense havde fansene svært ved at skabe den stemning, som de har haft for vane tidligere på sæsonen. På Twitter lød meldingen, at det skyldtes ikke bare manglen på en stortromme, men også hele to defekte megafoner. I første halvleg var der ganske vist heller ikke meget at juble af for de fynske fans. Flere gange var det en flok nordsjællandske børn, der sang højest fra tribunen. Målene i den forlængede spilletid fik gang i OB-fansene, der hyldede Mart Lieder og sang olé olé.

Andreas Alm må klø sig godt i håret oven på sådan et opgør, hvor OB formåede at skabe for lidt mod et af ligaens mest formsvage hold, der ikke normalt er kendt som et af landets stærkeste rent defensivt. Men OB-spillet var sløjt. Afleveringerne var upræcise, tempoet for langsomt og der var for lidt bevægelse omkring boldholderen, selvom OB var en mand i overtal i mere end en time af den ordinære spilletid. Der skal skabes flere chancer mandag, når OB får besøg af AGF. Til sidst blev overtallet udslagsgivende, da FCN løb tør for kræfter efter en brav indsats, der trods alt må give de unge spillere blod på tanden.

Andre læser også