Med ni kampe uden nederlag og tre sejre i træk er titlen som AaB-cheftræner en af de bedre i øjeblikket, og det overskud kommer også til udtryk på de sociale medier.

Også her er der masser af succes og roser til særligt cheftræner Marti Cifuentes, som til gengæld hylder fansene.

Det er helt bevidst at den 39-årige catalonier bruger især Twitter til at tale med fansene. Det er nemlig ikke nok kun med succes på banen:

»Først og fremmest kan jeg godt lide at interagere. Det er godt at prøve at være tættere på fansene. Jeg kommer fra en lille klub i Norge, men i forhold til mine oplevelser i Skandinavien er det en imponerende oplevelse for mig, hvordan de hjælper. Så jeg prøver bare at få dem til at føle sig som en del af processen – for det er de,« siger AaB-træneren, der nyder stor succes i øjeblikket. Også på Twitter og Facebook.

Der er masser at klappe af for Marti Cifuentes' AaB i øjeblikket. Ni kampe uden nederlag og især på det sociale medie Twitter signalerer cheftræneren overskud i samtale med fansene.
Der er masser at klappe af for Marti Cifuentes' AaB i øjeblikket. Ni kampe uden nederlag og især på det sociale medie Twitter signalerer cheftræneren overskud i samtale med fansene. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det kan lyde som billige point, når han gang på gang hylder fansene, men det er ikke Folkeklubbens 'Fedterøv', Marti Cifuentes spiller for fansene:

»Grunden til, at jeg efter kampen fremhæver supporterne, er en meget ærlig ting, som jeg har følt i de seneste måneder. At fansene er fantastiske, er noget, jeg også vidste, inden jeg kom til Aalborg, men alligevel er det fremragende for mig at opleve det nu.«

Når AaB vinder, opstår der en symbiose mellem byen og banen, har flere nuværende og tidligere spillere forklaret.

Senest måtte cheftræneren stoppe et interview efter sejren over OB på Aalborg Stadion, hvor fansene tiljublede træneren. Akkurat som Bo Henriksen oplevede med FC Midtjylland-fansene i Parken.

AaBs fans får store roser med på vejen af træner Marti Cifuentes. »De er en del af processen,« siger han. Hér er det seneste opgør mod OB, hvor der var fyrværkeri.
AaBs fans får store roser med på vejen af træner Marti Cifuentes. »De er en del af processen,« siger han. Hér er det seneste opgør mod OB, hvor der var fyrværkeri. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den catalanske træner er dog stadig bevidst om, hvor hurtigt blæsten ind over Limfjorden kan vende igen.

Hvilke svar får du fra fansene på de sociale medier, som du ikke får af en gåtur med din familie gennem Aalborg?

»Det er et godt spørgsmål, for normalt er folk på gaden mere generte. Men især i hårde tider, når du ikke har succes, så er sociale medier meget nemmere at håndtere. Nu er jeg næsten 40 år og med mine grå hår ret erfaren, så jeg har derfor gennemskuet, at nogle folk vil være mere ‘modige’ og sige ting, som de ikke ville sige ansigt til ansigt.«

Han er dog bevidst om, at bagsiden af SoMe-medaljen kan ramme andre:

Marti Cifuentes' start i AaB var ikke en dans på roser. Kritikken væltede ned, også fra de sociale medier, som træneren bruger så flittigt. Blandt andet fyldte det meget, hvor stor og ofte han skiftede halstørklæde i kampene.
Marti Cifuentes' start i AaB var ikke en dans på roser. Kritikken væltede ned, også fra de sociale medier, som træneren bruger så flittigt. Blandt andet fyldte det meget, hvor stor og ofte han skiftede halstørklæde i kampene. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg kan forestille mig, nogle af kommentarerne kan være hårde for de unge især. Og det bør de, der skriver, være mere bevidste om,« påpeger han.

Selvom Cifuentes blot er inde i sit første år som træner og ikke har over 30 kampe under bæltet i Danmark endnu, er han dog stødt på udtrykket 'mandagstræner'.

»Det er jo det sjove ved fodbold, at alle har en mening. Jeg kan huske en stor træner, der nu er assistent i Manchester City, plejede at sige: 'Vi lever i en fri verden, hvor alle har ret til at udtrykke deres mening. Men ikke alles meninger har lige værdi',« siger den detaljeorienterede og nørdede Cifuentes og slutter:

»Spørger du mig om den socioøkonomiske situation i Danmark, kan jeg give dig min mening, men den vil nok hverken være præcis eller noget, som dem, der virkelig ved noget om det, kan bruge.«