FC København er i problemer.

Fire kampe uden sejr og et nederlag i derbyet til Brøndby sætter tyk streg under det. Jess Thorup løber heller ikke fra den del, men klog af skade fra tidligere udtalelser skulle FCK-træneren ikke nyde noget af at gøre andre end FC København til mesterskabsfavoritter trods endnu et mistet skridt.

»Jeg tror, jeg har dummet mig før med at udtale mig om det der. Jeg skal holde mit fokus på FC København, og i dag var det ikke godt nok. Hvem der er favoritter, må I vurdere,« siger Jess Thorup, som dog kigger mod midtjydernes mulighed for at stikke af.

»Det kunne jeg sagtens være nervøs for, men jeg har nok at se til lige nu. Jeg skal se på mit eget hold og sørge for at få det samlet op bedst muligt – mere end jeg skal være bekymret for, hvad alle andre gør.«

Noget af det, som Jess Thorup har at se til, er nemlig sit eget hold. Han sørger for ikke at bruge skadessituationen i FC København som en undskyldning, og det er nok fornuftigt.

Men det ændrer ikke på, at det er en FC København-trup, der lige nu viser sine svagheder, når Thorup kun bruger to udskiftninger i et derby – og de begge er U19-spillere.

Har I gjort det godt nok i det her transfervindue i forhold til også at være polstret til en situation som den, I står i nu?

»Det ved jeg ikke. For fire-fem uger siden sagde alle, at vi havde gjort det rigtige, og det så fantastisk ud. Vi implementerede nye unge og lavede en god rotation. Så har vi fået skader, der har gjort, at de unge har fået tidligere spilletid end forventet,« siger Jess Thorup og fortsætter:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg kan ikke tænke tilbage på, om vi skulle have gjort noget andet. Hvis jeg skal gøre noget, skal jeg kigge fremad og se, hvad vi kan gøre i det næste transfervindue. Det er forhåbentlig der, vi har nogle muligheder.«

Og han åbner da også op for, at der kommer til at blive handlet i FC København denne vinter for at få dækket ind på flere af de pladser, hvor københavnerne står svagest.

»Der var da nogle positioner, hvor vi ikke fik det ind, vi gerne ville. Det har vi løbende holdt øje med, og jeg tror, der kommer til at ske noget i transfervinduet. Det er ikke på grund af vores skader. Det er, fordi vi gerne vil videreudvikle det, vi har gang i. Både forynge truppen og gøre den bedre med kvalitet udefra.«

Når du siger, at I ikke fik det ind, som I ønskede, bliver I så ikke også straffet for det, der gik galt i transfervinduet?

»Nej, det, jeg prøvede at sige, var, at vi tog nogle valg, fordi vi ikke kunne få det, vi gerne ville have. Så valgte vi at gå en anden vej blandt andet med noget potentiale og unge spillere. Det er helt super med mig, at klubben vælger den vej.«

»Den er jeg faktisk begejstret for i stedet for at hente noget halvtrist noget, som vi bliver trætte af i løbet af et halvt års tid. Så kan det godt være, at de bliver kastet lidt tidligt for løverne, men forhåbentlig får de nogle gode lærepenge nu. Det håber vi på at få gevinst af senere,« siger Jess Thorup.