Mandag blev det officielt, at FC København har sin nye cheftræner på plads.

Et døgn efter B.T.s afsløring meddelte klubben, at Jess Thorup de kommende fire år er ny styrmand for Løverne, men selv om alt synes at være faldet på plads, mangler en væsentlig detalje – overførslen for at have købt Jess Thorup fri i Genk.

Som B.T. kunne fortælle mandag morgen, foreskriver reglerne i Belgien, at FC København ville kunne nøjes med at betale en meget lille sum penge for at købe Jess Thorup fri. Faktisk blot en uges løn.

Ifølge belgiske kilder lå Jess Thorups årsløn på cirka en million euro i Genk, så en ugeløn ville ligge på omkring 150.000 kroner. Altså, langt under de 4,1 million kroner, som Thorups frikøbsklausul i Genk lyder på.

Men selv om FC København ville kunne slippe billigt for at snuppe Jess Thorup og dermed gnide endnu mere salt i Genk-såret, forventer belgiernes direktør, Dimitri De Condé, at FCK betaler det fulde beløb i klausulen.

Det fortæller han i et interview med Het Laatste Nieuws.

»Klausulen vil blive betalt som aftalt i kontrakten. Uagtet retslige detaljer. Vi vil behandle det korrekt, som der står i kontrakten. Jeg er sikker på, at det også er Jess' ønske,« siger direktøren for Genk, der altså både er overrasket, skuffet og ærgerlig over, at Jess Thorup har taget denne beslutning.

Fredag efter sejren over Eupen gav Jess Thorup Genk-spillerne fri i to dage, alt imens han selv kørte til København om natten og lørdag aften endeligt sagde ja til FC København.

Dimitri De Condé og Jess Thorup talte også sammen i telefon lørdag, men her nævnte danskeren intet om flirten med sin nye klub.

»Jeg talte med Jess lørdag. Han fortalte mig, at han var i København, men det studsede jeg ikke nærmere over. Jeg troede, at han var sammen med sin familie,« forklarer Dimitri De Condé.

Det var Jess Thorup givetvis også. Men han lavede også andre ting.