39 dage.

Mere blev det ikke til for Jess Thorup i den belgiske klub KRC Genk. Mandag blev danskeren således officielt FC Københavns nye cheftræner, som B.T. allerede kunne afsløre søndag. Og det er en nyhed, der skuffer hans nu tidligere klub.

Det skriver Genk i en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside.

»Klubben er både overrasket og skuffet og ærgrer sig over, at Jess forlader os for en anden udfordring efter en periode med en stribe af fremragende resultater.«

Den belgiske klub oplyser videre, at de blev informeret om beslutningen søndag eftermiddag, og at den viste sig at være umulig at forhindre.

Dermed nåede Jess Thorup blot at stå i spidsen for Genk i fem ligakampe. Her blev de til to uafgjorte resultater og senest tre sejre.

På klubbens hjemmeside forklarer hovedpersonen selv også sin beslutning om at sige farvel kun halvanden måned inde i jobbet.

»Jeg følte mig hjemme hos KRC Genk fra første dag. Spillere, personale, bestyrelsen og alle i klubber danner én stor familie. Genk er en rigtig skøn by, hvor man mærker støtten til klubben, men det her er en mulighed, jeg kun får én gang i livet: at vende tilbage til mit hjemland for at træne den største klub i Skandinavien.«

»Jeg så mig selv i Genk i mange år, men sammen med min familie har jeg besluttet at benytte mig af denne mulighed. Jeg vil gerne takke KRC Genk for den mulighed, jeg fik, og jeg ønsker klubben alt det bedste.«

50-årige Jess Thorup har ud over KRC Genk tidligere været cheftræner for Esbjerg fB, Danmarks U21-landshold, FC Midtjylland og KAA Gent.

Han har skrevet under på en kontrakt med FC København frem til sommeren 2024.