Jess Thorup er ny træner i FC København, og selv om Nicolai Boilesen ikke kender sin nye chef personligt, så ser han frem til at skulle ledes af ham.

Det siger han efter mandagens træning, der var den første med Thorup på træningsbanen på Frederiksberg.

»Jeg har ikke haft ham som træner. Da han var ungdomslandstræner, var jeg der ikke, men jeg har selvfølgelig fulgt med i hans karriere. Han har gjort det godt i Superligaen, men bestemt også i Belgien i en svær liga,« siger han og fortsætter:

»Han virker meget rolig og velovervejet i de ting, han gerne vil. Jeg glæder mig til i morgen (tirsdag, red.), når vi skal ud på banen og høre om hans ideer og visioner og prøve at fuldføre dem.«

FCK's Nicolai Boilesen glæder sig over, at der nu er en permanent cheftræner på plads.
FCK's Nicolai Boilesen glæder sig over, at der nu er en permanent cheftræner på plads. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den rutinerede venstreback er samtidig også lettet over, at Ståle Solbakkens permanente afløser nu er på plads.

»Når man ved, at der på et eller andet tidspunkt skal komme en ny cheftræner, vil man gerne have, at tingene kommer så hurtigt som muligt, så man kan tage de nødvendige skridt og vide, præcis hvad man arbejder hen imod. Det er dejligt, at det er kommet nu,« siger han.

Hvordan præsenterede han sig selv?

»Han havde klædt sig ud i et klovnekostume. Nej, haha. Det var helt stille og roligt. Vi havde bare lige et møde inde i vores auditorium, hvor han sagde pænt goddag, og han var rigtig glad for at være kommet til klubben, og han syntes, det var en mulighed, han ikke ville gå glip af. Den største klub i Skandinavien osv.«

Så hele den plade, I alle sammen har fået serveret?

»Neeej, nej. Jeg er jo bestemt enig. Ellers var jeg heller ikke her. Men han var rigtig glad for at komme i gang. I dag (mandag, red.) ville han tage det stille og roligt og være ude på træningsbanen, men måske holde sig lidt i baggrunden. Jeg har ikke set træningen, men det var det, der blev sagt.«

»Og fra i morgen ville vi så småt gå i gang. Han ville ikke vende op og ned på det hele på en dag. Det skal komme hen ad vejen, og det ville det helt sikkert også gøre. Og så skulle vi bare arbejde hårdt. Han var glad for, at vi fik de tre point i går. Det var det vigtigste,« forklarer Boilesen.

Jess Thorups første opgave som FCK-træner finder sted onsdag, hvor holdet møder 2. divisionsklubben Avarta i pokalen, inden han søndag får sin Superliga-debut for klubben, når FC København møder FC Midtjylland i Herning.